A24.com.tr » yaşam » Eyüp'teki FETÖ merkezi yıkıldı

Eyüp'teki FETÖ merkezi yıkıldı

Eyüp'teki FETÖ merkezi yıkıldı

Eyüp ilçesinde yer alan ve terör örgütü FETÖ'ya ait gizli toplantılarının merkezi olduğu iddia edilen bine belediye ekiplerince yıkıldı.

Yurt genelinde Paralel yapıya yönelik görevden alma dalgasına yıkımlar da katıldı.

FETÖ’nün Eyüp Sultan'daki buluşma noktası olduğu tespit edilen ve orijinal haline aykırı biçimde inşa edilen Halit Paşa Konağı, Eyüp Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

 

Otel ve restoran görüntüsü altında paralel örgütün gizli buluşmalarına ev sahipliği yaptığı iddia edilen ve en fazla Tuskon üyeleri tarafından kullanıldığı tespit edilen binayla ilgili süreç 1993 yılında başladı. Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu’na aykırılık nedeniyle verilen para ve mühürleme cezalarının ardından 18.07.2016 tarihinde 17400 sayılı başkanlık oluruyla bina hakkında yıkım kararı alındı. Kararın alınmasının ardından belediye ekipleri tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bölgedeki kanunsuz yapılara yönelik yasal uygulamanın devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR
  Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü
Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü