A24.com.tr » ajanda » “Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri Devam Ediyor

“Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri Devam Ediyor

“Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri Devam Ediyor

Mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanan kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisinin beşinci etkinliği 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de gerçekleşiyor.

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanmış kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisini; mimarlık yazınının klasiklerini, temel kuram kitaplarını ve Türkçe üretilmiş kuramsal kitapları yayımlayan Arketon Yayınları işbirliğiyle sürdürüyor.

Aykut Köksal ve Yılmaz Değer'le birlikte her ay farklı konuşmacıların katılacağı etkinlikte, yeni bir yayın, Arketon Yayınları'ndan ve sahaftan birer kitap olmak üzere, üç kitap ele alınacak.

● Emre Zeytinoğlu, Kentin Labirenti ya da St.Louis'deki İyonik Sütun, İstanbul 2021, Literatür Yayıncılık
● Adolf Loos, Süsleme ve Cürüm, Istanbul 2020, Arketon Yayınları
● Celal Esad Arseven, Şehircilik (Urbanizm), İstanbul 1937, Devlet Basımevi

Etkinliğe, Zühre Sözeri konuşmacı olarak, “Kentin Labirenti ya da St.Louis'deki İyonik Sütun” kitabının yazarı Emre Zeytinoğlu ve "Süsleme ve Cürüm" kitabının çevirmeni Erdem Ceylan konuk olarak katılacak.

Exlibris AURA dizisi, çevrimiçi platformlarda, herkese açık ve ücretsiz olarak ayda bir kez düzenlenerek sürecek. Eventbrite üzerinden kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki e-posta yoluyla iletilecek.

YORUMLAR
  Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?
Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?