A24.com.tr » ajanda » “Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri 24 Kasım'da Devam Ediyor

“Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri 24 Kasım'da Devam Ediyor

“Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri 24 Kasım'da Devam Ediyor

Güz döneminde yeni bir etkinlik formatıyla geri dönen Exlibris AURA, 24 Kasım Çarşamba günü, Aykut Köksal, İpek Akpınar ve Yılmaz Değer'in katılımıyla gerçekleşecek.

Mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanan kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisinin güz dönemi kapsamındaki üçüncü etkinliği 24 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de gerçekleşiyor.

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanmış kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisini; mimarlık yazınının klasiklerini, temel kuram kitaplarını ve Türkçe üretilmiş kuramsal kitapları yayımlayan Arketon Yayınları işbirliğiyle sürdürüyor.

Güz döneminde yeni bir etkinlik formatıyla geri dönen Exlibris AURA, 24 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de, Aykut Köksal, İpek Akpınar ve Yılmaz Değer'in katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikte, yeni bir yayın, Arketon Yayınları'ndan ve sahaftan birer kitap olmak üzere, üç kitap ele alınacak:

• İstanbul95 Okumaları: Şehirde Oyun, İstanbul 2019, Superpool
Yazarlar: Aldo van Eyck, Darell Hammond, Denis Wood, Elger Blitz, Helle Nebelong, Jane Addams, Jane Jacobs, Lady Allen of Hurtwood, Mine Göğüş Tan, Morgan Leichter-Saxby & Suzanna Law, Simon Nicholson, Susan G. Solomon
Editörler: Pelin Derviş, Selva Gürdoğan

• Cengiz Can, İstanbul'un Yabancı ve Levanten Mimarları, İstanbul 2020, Arketon Yayınları
• Cengiz Bektaş, Mimarlıkta Eleştiri, Ankara 1967, Dost Yayınları

Etkinliğe, “Şehirde Oyun” kitabının editörlerinden Pelin Derviş ve “İstanbul'un Yabancı ve Levanten Mimarları” kitabının yazarı Cengiz Can konuk olarak katılacak.

Exlibris AURA dizisi, çevrimiçi platformlarda, herkese açık ve ücretsiz olarak ayda bir kez düzenlenerek devam edecek. Eventbrite üzerinden kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki e-posta yoluyla iletilecek.

YORUMLAR
  Tavuk ve Hindi etinin 10 faydası
Tavuk ve Hindi etinin 10 faydası