A24.com.tr » gündem » Etapak Ambalaj ve Etap Enjeksiyon Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza

Etapak Ambalaj ve Etap Enjeksiyon Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza

Etapak Ambalaj ve Etap Enjeksiyon Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza

Özgörkey Holding bünyesinde faaliyet gösteren Etapak Ambalaj ve Etap Enjeksiyon Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (UN Global Compact) imza atarak girişimin bir parçası oldu.

Dünyanın önde gelen kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact'e dahil olan Etapak Ambalaj ve Etap Enjeksiyon insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarını ele alan On İlke’ye uyacağını taahhüt etti. Sürdürülebilirlik stratejilerini sektörel faaliyetlerindeki tüm süreçlerine entegre eden Özgörkey Holding şirketleri, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefi için çalışmalarını sürdürmeye devam etme sözü veriyor.

Özgörkey Holding bünyesinde 1997 yılında kurulan Etapak Baskı Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., üretim faaliyetlerini Ambalaj sektöründe İzmir’de sürdürüyor. İstanbul’daki yönetim ofisi ve İzmir fabrikasındaki satış organizasyonu ile Türkiye ve yurt dışında bulunan müşterilerine hizmet veriyor. Etapak Ambalaj, hedeflerine ulaşma yolunda topluma karşı duyarlı olma, iş ahlakına ve disiplinine uygun davranma, ortak hedeflere ulaşma çabasında çalışanlarının emeğini ve başarılarını takdir etme eylemlerini titizlikle sürdürüyor.

Etapak Ambalaj, belirlemiş olduğu ana iş hedeflerini sürdürülebilirliğin ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlardaki üç yönüne entegre ediyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2016 yılı Çevre Ödüllerinde, çevre açısından en başarılı sanayi kuruluşları kategorisinde üçüncülüğe layık görülülen Etapak Ambalaj, çözümün bir parçası olma hedefinde ilerlerken birçok başarılı projeye imza atmaya devam ediyor.

1997 yılından beri Özgörkey Holding bünyesinde Türkiye ve yurtdışındaki müşterilerine Etap Plastik markasının gücüyle "üstün müşteri memnuniyeti ve çözümün bir parçası olma" anlayışı ile İzmir’deki fabrikasında üretim ve merkez satış organizasyonuyla, Bursa ve Akdeniz Bölge satış ofisleri ile Etap Enjeksiyon Plastik San. Tic. A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden Etap Enjeksiyon Plastik, faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda sürekli geliştirmeyi paydaşlarına taahhüt ediyor.

İnsan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarını ele alan UN Global Compact’in 10 İlkesi ise şöyle:

 

·         İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve haklara saygı duymalı.

·         İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı.

·         İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli.

·         Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli.

·         Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli.

·         İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli.

·         İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli.

·         Çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli.

·         Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli.

·         İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.

YORUMLAR
  Türkiye'de yer sarı gök kırmızı
Türkiye'de yer sarı gök kırmızı