A24.com.tr » yaşam » Erzurum'da yarın okullar tatil mi 16 kasım cuma okul var mı yok mu?

Erzurum'da yarın okullar tatil mi 16 kasım cuma okul var mı yok mu?

Erzurum'da yarın okullar tatil mi 16 kasım cuma okul var mı yok mu?

Yurdun özellikle doğu kesimini etkisi altına alan kar yağışı Erzurum'da da görülüyor. Veliler ise Erzurum'da yarın okullar tatil mi 16 kasım cuma okul var mı yok mu merak ediyor.

 Erzurum'da devam eden kar yağışı nedeniyle veliler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Erzurum'da okullar tatil mi?

16 Kasım Cuma yarın Ardahan, Kars, Erzincan, Ağrı Tunceli okul tatil mi MEB kar tatili açıklaması. Bölge genelinde son günlerde etkili olan ve aralıklarla süren kar ve tipi nedeniyle Ardahan'daki kapalı 18 köy yolunun yanı sıra Kars'ta 36, Erzincan'da 140, Ağrı'da 12, Tunceli'de 49 mahalle ve köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ardahan İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof yollarında kar yağışının etkili olduğunu bildiren yetkililer, bu yolları kullanacak sürücülerin zincirsiz geçişine izin vermiyor. Kars'ta da kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı bölgede etkisini gösterdi. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü. Ardahan’da kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehir merkezine kadar indi. Havaların soğuması ve kar yağışının başlamasıyla Ardahan beyaz örtüyle kaplandı. Ardahan Üniversitesi öğrencileri öğle saatlerinde kampüs alanına gelerek karın tadını çıkarttı. Kar yağışı altında yürüyen öğrenciler öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Kar yağışı Kars’ın Sarıkamış ve Erzurum’un Çat ile İspir ilçesinde de etkisini artırdı. Erzurum-Bingöl istikameti ve Bayburt Kop Dağı güzergahında ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorlandı. Erzincan'da ise dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 140 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi,10 ekip, 5 greyder, 2 bıçaklı kamyon, 3 kepçe ve kar makineleri ile yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ağrı'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması devam ediyor. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı merkez ve ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Güne beyaz örtüyle uyanan vatandaşların yağış nedeniyle aksayan trafikte araçlarını sürmekte zorlandığı görüldü.

BAYBURT'TA 1 GÜN ARA

Bayburt Valiliği'nden alınan bilgiye göre, il genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 15 Kasım Perşembe günü, eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engelliler de aynı gün idari izinli sayılacak.

TUNCELİ PÜLÜMÜR'DE İKİ GÜN TATİL

Tunceli'nin Pülümür Kaymakamlığı, sabah saatlerinde başlayıp, etkisini arttırarak devam ettiren kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün süreyle tatil etme kararı aldı. İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve perşembe günü eğitim ve öğretim yapılmayacağı belirtildi.

ARDAHAN, ERZURUM VE KARS'TA KAR YAĞIŞI

Kar yağışı bölgede etkisini gösterdi. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü. Ardahan’da kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehir merkezine kadar indi. Havaların soğuması ve kar yağışının başlamasıyla Ardahan beyaz örtüyle kaplandı. Ardahan Üniversitesi öğrencileri öğle saatlerinde kampüs alanına gelerek karın tadını çıkarttı. Kar yağışı altında yürüyen öğrenciler öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Kar yağışı Kars’ın Sarıkamış ve Erzurum’un Çat ile İspir ilçesinde de etkisini artırdı. Erzurum-Bingöl istikameti ve Bayburt Kop Dağı güzergahında ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorlandı.

ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Erzincan'da ise dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 140 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi,10 ekip, 5 greyder, 2 bıçaklı kamyon, 3 kepçe ve kar makineleri ile yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ağrı'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması devam ediyor. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı merkez ve ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Güne beyaz örtüyle uyanan vatandaşların yağış nedeniyle aksayan trafikte araçlarını sürmekte zorlandığı görüldü.

Yetkililer, yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öten yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan ve Türkiye'nin en önemli transit geçiş güzergahlarından biri olan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece mahsur kalan araçlar, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı.

Ekipler, geçidi kullanacak sürücüleri buzlanmalara karşı araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı.

Tunceli'de dün sabah saatlerinden itibaren Hozat, Pülümür ve Nazımiye ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan köy yollarının açılması için Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekiplerince çalışma başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre bugün itibari ile soğuk havanın etkisiyle birlikte doğuda başlayan kar yağışı batı bölgelere doğru geçiş yapıyor. Yarın Marmara'nın güneybatı bölümünde yer alan yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Kars’ta önceki gün başlayan ve aralıklarla yağan kar, gece tipiye dönünce hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipiden 1 köy yolu kapandı. Kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışma başlattı.

Öte yandan kar yağışı bir taraftan hayatı olumsuz etkilerken, diğer taraftan da çocukların eğlencesi oldu. Digor ve Sarıkamış’ta okula giden çocuklar kar yağışı altında bol bol kar topu oynadı. Kar yağışından mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, bol bol arkadaşlarıyla kar altında kar topu oynayarak eğlendi.

YORUMLAR
  Gizliliği ihlal eden WhatsApp mahkemelik oldu
Gizliliği ihlal eden WhatsApp mahkemelik oldu