A24.com.tr » politika » Erhan Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Erhan Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Erhan Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi partili?

MHP'den 2019 yılının başında ihraç edilen ve eski Bakan Ali Babacan'la birlikte hareket ettiği iddia edilen Erhan Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Erhan Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi partili? | MHP Samsun Milletvekili iken söylediği sözler sonrası partiden ihraç edilen Erhan Usta, yeni parti kuracak olan eski Bakan Ali Babacan'la hareket ettiği iddia edildi. Samsun Bağımsız Milletvekili olan Usta'nın partisinden ihraç edilmesine sebep olan açıklamasında, "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" demişti. Babacan'ın partisinde kritik bir rol üstleneceği söylenen Usta'yı tanımayan vatandaşlar kim olduğunu merak etmeye başladı.

ERHAN USTA KİMDİR?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 tarihinde Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Havza'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur. ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi almıştır. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında doktora çalışması devam etmektedir.

Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulunmuştur.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun milletvekili seçilmiştir. 11 Ekim 2016 tarihi itibarıyla MHP grup başkanvekilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

YORUMLAR
  Vatan Şaşmaz'ın katili olduğu sanılan Filiz Aker kimdir?
Vatan Şaşmaz'ın katili olduğu sanılan Filiz Aker kimdir?