Erdoğan'dan Afrin mesajı: Bedelini ağır öderler
Saat: 20:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad rejimine bağlı milislerin bugün Afrin'e doğru ilerlemesi konusunda "Top atışı yapılınca geri döndüler" ifadelerini kullandı ve Afrin konusunda gözdağı verdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin'de bugün akşam saatlerine doğru hareketlilik yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’u Beştepe'de resmi törenle karşıladı.
Baş başa ve heyetler arası gerçekleştirlen görüşmelerin ardından Erdoğan ve İvanov, ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
Makedonya'daki yatırımları artırmak arzusundayız. FETÖ her iki ülke için de ciddi tehdit.
FETÖ terör örgütünü inşallah dostlarımızın da desteğiyle Balkan coğrafyasından söküp atacağız. Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazıma noktasında kararlıyız.
Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Terör örgütleri bazen biliyorsunuz, kendilerine göre aldıkları kararlarla yanlış adımlar atıyorlar. Bunun bedelini çok ağır öderler.
(Yunanistan ve Makedonya arasındaki isim sorunu) Burada hiçbir tereddüt söz konusu değil. Zaten biz anayasal ismini ilk tanıyan ülke olduk. Bugün neredeysek bundan sonra da yine aynı yerde olacağız. Türkiye diplomaside hiçbir zaman ikircikli tavır takınmamıştır. Biz kararımızı verdikten sonra artık ölürüz, oradan bir daha dönmeyiz.