A24.com.tr » politika » Erdoğan: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Yargı Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak "Ses kayıtlarında Prens Selman'ın en yakınları var" dedi.

 Kaşıkçı cinayetiyle ilglili Erdoğan'dan öenmli açıklama.

Yargı Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü anın ses kayıtlarında Veliaht Prens Selman'ın en yakınlarının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"ASIL HEDEF MÜSLÜMANLARIN HAYAT DAMARLARINI KURUTMAK"

"Zulümle payidar olunmayacağının sayısız örneği var. Bugün dünyanın pek çok yerinde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor. İslam dünyasını DEAŞ, FETÖ, El Şebab gibi terör örgütleriyle cendereye almaya çalışanların asıl hedefi Müslümanların hayat damarlarını kurutmaktır."

KAŞIKÇI CİNAYETİ

"Kısa bir süre önce önemli bir basın dünyasından malum Cemal Kaşıkçı'nın İstanbulumuzda Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürülmesi olayı bir kenara atılacak konu değildir. Konu her yönüyle açıktır. Failinin kim olduğu da bana göre belli. Zira İstanbulumuza gönderilen 15 kişinin içinde olduğu çok açık net. Olayın işlendiği yer de belli. Biz, bize gönderilen yetkililere şunu sorduk; Bu 15'in içinde fail var, biliyorsunuz ve siz bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap; Şu anda 18 kişiyi tutukladık, daha sonra 22'ye çıkardık. E şimdi failini ortaya çıkarın. Önce bu suçu buraya yıkmanın gayretine girdiler. İşlemleri yaptı ve çıktı dediler, yalan. Bu sıradan bir insan değil, kalemi olan bir insan. Oradan nişanlısını almadan gitmesi mümkün değil."

'PRENS'İN EN YAKINLARI SES KAYDINDA'

"Daha sonra ileri gittiler, 'Yerli işbirlikçilerle bunu yaptık'. Peki kimdir yerli işbirlikçi, bunu söyleyin. Bunu söylemedikleri gibi 'Böyle bir ifade kullanmadım' diyerek yine yalan söylediler. Biz ses kayıtlarından gelenlerin içinde şu andaki veliaht Prens'in en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi."

'SUUDİ SAVCI, BİLGİ VERMEDİ'

"Her şey gün yüzüne çıkıyor. Başsavcısı geldi, görüştüler, ipe un serdiler. En ufak bir bilgiyi, belgeyi vermediler. İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler ne yazık ki doların veya riyalin kurbanı olanlar bu olaylar karşısında hakkı ve adaleti söylemediler. Batı dünyası da aynı."

YORUMLAR
  Dünyadan birbirinden ilginç yılbaşı gelenekleri (Yeni yıla farklı ritüellerle giren ülkeler)
Dünyadan birbirinden ilginç yılbaşı gelenekleri (Yeni yıla farklı ritüellerle giren ülkeler)