A24.com.tr » yaşam » Erdoğan Demirören kim neden öldü hayatını kaybetti

Erdoğan Demirören kim neden öldü hayatını kaybetti

Erdoğan Demirören kim neden öldü hayatını kaybetti

Doğan Medya'nın patronu Aydın Doğan, medya dünyasından elini çekiyor. Doğan Medya Grubu, komple Demirören Medya'ya satıldı. Peki Doğan Medya'nın yeni sahibi Erdoğan Demirören kimdir?

Medya dünyasında bomba etkisi yaratan bir gelişme yaşandı. Aydın Doğan, Doğan Medya Grubu'nu Demirören Medya'nın sahibi Erdoğan Demirören'e sattı.

Aydın Doğan, sahibi olduğu tüm gazete ve televizyonların satışı için Erdoğan Demirören’le el sıkıştı. Anlaşma, Doğan’ın medya sektöründen neredeyse tamamen çekilmesi anlamına geliyor. Doğan ile Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Demirören arasındaki görüşmelerin devam ettiği bir süredir konuşuluyordu. Alınan bilgiye göre bugün öğlen saatlerinde iki patron el sıkıştı. Satışa grup bünyesindeki başta Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri, CNN Türk ve Kanal D televizyonları da dahil. Doğan, 1979’da Milliyet gazetesini satın almasından bu yana medya sektöründeydi. Bu satışla Demirören medyadaki en büyük patron konumuna geçecek.

İLGİLİ HABER Doğan Medya Grubu Demirören'e satıldı - Doğan medya neden satıldı çalışanların durumu ne olacak? Doğan Medya Grubu Demirören'e satıldı - Doğan medya neden satıldı çalışanların durumu ne olacak?

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir. 

YORUMLAR
  Bunları biliyor muydunuz?
Bunları biliyor muydunuz?