A24.com.tr » politika » Erdoğan - Putin zirvesi sonuçlandı: "İlişkiler kriz öncesi seviyeye döndü"

Erdoğan - Putin zirvesi sonuçlandı: "İlişkiler kriz öncesi seviyeye döndü"

Erdoğan - Putin zirvesi sonuçlandı: "İlişkiler kriz öncesi seviyeye döndü"

Soçi'de bir araya gelen Erdoğan ile Putin'in zirvesinden heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ilişkilerin kriz öncesi döneme döndüğü ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin arasında Soçi'de gerçekleşen zirvenin ardından, ortak basın toplantısında önemli açıklamalar geldi.

Rusya'nın Soçi kentinde görüşen iki lider, görüşmenin ardıdnan kameralar karşısına geçti. İkili ilişkiler hakkında iki liderden de olumlu açıklamalar geldi.

RUS-TÜRK İŞBİRLİĞİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR

İlk olarak mikrofonu alan Putin şunları söyledi:

Başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları ele aldık. Rus - Türk işbirliğine gelince şundan emin olabiliriz; seviye hemen hemen krizden önceki seviyeye geldi.
Sayın Erdoğan'la varmış olduğumuz anlaşma gereği, Türkiye'den tarım ürünlerini yeniden almaya başlayacağız.

ENERJİ PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

Akkuyu nükleer santralinin kurulmasıyla ilgili çalışmalar en kısa zamanda başlayacak.
Suriye'de siyasi çözüm arayışları konusunda Erdoğan'la mutabık kaldık.

SURİYE SAVAŞINDA ORTAK PAYDA

Suriye'de siyasi çözüm arayışları konusunda Erdoğan'la mutabık kaldık. Suriye'de şiddet azaldı, diyalog için şartlar oluştu.

ERDOĞAN: SON KISITLAMALARI DA KALDIRALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, konuşmasında Putin'in "ilişkiler eski haline döndü" sözlerine atıfta bulunarak, son kalan kısıtlamaları ve özellikle vize muafiyetini hatırlattı.
Erdoğan şunları söyledi:

Bu yıl içerisinde Rusya Federasyonunu 3 kez ziyaret ettik. Yıl içerisindeki sayın Putin'le 6'ncı yüz yüze görüşmemizi gerçekleştirdik. İlişkilerin geliştirilmesi konusunda sayın Putin'le mutabık kaldık.

ERDOĞAN, EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VURGUSU YAPTI

Ekonomik ilişkilerimiz yükseliş seyrine girdi. Ama istiyoruz ki son kısıtlamaları da kaldırılarım. İkili ticaret hacmimiz 15 milyar doları aştı. Tabi hedefimiz olan 100 milyar dolara ulaşmak için vize engellerinin kaldırılması gerekiyor.

"AKKUYU'DA İLK BETON ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ATILACAK"

Bugün ki gündemimizde Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili değerlendirmeler yaptık. Akkuyu Nükleer Santrali'nin beton dökme törenini de önümüzeki haftalarda yapmayı bekliyoruz. Bu adımı sayın Putin'le birlikte atmayı planlıyoruz.

"VİETNAM'DAKİ GÖRÜŞMEYİ ÖNEMSİYORUZ"

Bölgesel konuları ele aldık. Gelinen noktada, Suriye'de siyasi çözüm arama noktasında mutabık kaldık. Bu noktada sayın Trump ve Putin arasında Viyetnam'da yapılan konuşmaya önem veriyoruz. 

YORUMLAR
  Instagram en popüler kentleri açıkladı (Listede Türkiye'den de bir şehir var)
Instagram en popüler kentleri açıkladı (Listede Türkiye'den de bir şehir var)