A24.com.tr » » Engelli memur adaylarından hükümete çağrı

Engelli memur adaylarından hükümete çağrı

Engelli memur adaylarından hükümete çağrı

Engelliler Konfederasyonu tarafından kaleme alınan yazıda, hükümete EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı)'na ilişkin bir takım talepler dile getirildi.

Engelli memur adayları EKPSS'nın ardından hükümete çağrıda bulunarak kamuda istihdam edilen engelli personel sayısının arttırılmasını talep etti.

İşte Engelliler Konfederasyonu tarafından kaleme alınan basın bildirisi

Değerli Basın Mensupları

Yeni bir Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın yapıldığı bir yıla daha girdik. EKPSS 22 Nisan’da gerçekleştirildi ve sınava, çeşitli engel guruplarından 90 bine yakın yurttaşımız katıldı. Sınav soruları son derece basitti ve ancak zihinsel engellilere sorulabilecek nitelikteydi. Bu durum, herkesi yüksek puan düzeyinde eşitleme sonucunu yaratacak; sınavın, eleme sınavı olma özelliğini ortadan kaldıracaktır.

Öte yandan, ilk partide alınacak engelli kamu personeli sayısı 2500 olarak açıklanmıştır. Bu sayı, hemen hemen bugüne dek açıklanan en düşük istihdam sayısını ifade etmektedir. Bu rakam, belki bir sınav döneminde yapılan üçüncü parti atamaları için hoş görülebilir. Ancak, yeni dönemin ilk ataması olarak lanse edilmesi halinde engellilerle dalga geçmek anlamına gelmektedir. Düşünün bir kere; sınava giren engellilerin sadece % 2,8’i yani 36’da biri işe girebilecektir. Bu sonuç, hangi adalet duygusunu tatmin edebilir; hangi vicdanı yatıştırabilir?
İşte ülkemizin dört bir yanındaki engelli yurttaşlarımız, bu sonuç, adalet duygularını tatmin etmediği için, temsilcilerini seçerek Ankara’ya göndermiş; Konfederasyonumuzun, duygu ve düşüncelerine tercüman olmasını istemişlerdir.

Elbette biz, Engelliler Konfederasyonu olarak, her zaman engellilerin haklarını sonuna dek savunmuş ve mücadelenin bayraktarlığını yapmış bir örgütüz. Bizim var oluş koşulumuz, engelli hakları savunuculuğu yapmaktır. Bu misyonla Hükümete soruyoruz:
2500 sayısı, sınava giren 90 bin dolayındaki engelli yurttaşımızın hangi yarasına merhem olacaktır?

Sn. Bakan Jülide Sarıeroğlu, geçen Eylül ayında üçüncü bir atama yapacaklarını bildirmiş; daha sonra yaptığı bir konuşmada bu atamanın 2018 yılı başlarında gerçekleşeceğini söylemişti. Daha sonra Sn. Başbakanımız, 2018 yılında toplam 5000 engelli kamu personeli alınacağını ifade etmişti.

Şimdi yine soruyoruz:

EKPSS’den önce Mart ayında yapılan 2500 dolayındaki atama geçen EKPSS döneminin üçüncü ataması mıdır; yoksa yeni dönemin birinci ataması mıdır? Eğer üçüncü atama ise, Sn. Başbakanımızın açıkladığı 5000 rakamı neyin nesi oluyor? Üçüncü atama olarak yapılan 2500 kişilik atama sonrasında, yeni sınava girenler için sadece 2500 engelli kamu personeli ataması mı yapılacaktır?

İşte bunu engellilerin kabul etmesi olanaksızdır. Eğer bu rakamlar 8-10 bin seviyesine çekilmezse, 2014 yılında Faruk Çelik Bakanımız döneminde olduğu gibi, çetin bir mücadeleye girişileceği muhakkaktır.
Öyle gözükmektedir ki, Hükümetimiz engellileri gözden çıkarmıştır. Son açıklanan seçim paketinde engellilere yönelik hiçbir kazanımın öngörülmemiş olması ve engelli kamu personeli istihdamı için 2500 rakamı gibi zavallı bir rakamın telaffuz edilmesi, bu yönde kuvvetli işaretler vermektedir.

Unutulmamalıdır ki, engellileri gözden çıkaran hükümetleri, engelliler de gözden çıkarırlar.
Bu nedenlerle Hükümeti ve özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Jülide Sarıeroğlu’nu, ilk partide istihdam edilecek engelli sayısını 8-10 binler seviyesine çıkarması için çalışma yapmaya davet ediyoruz.

ENGELLİLER KONFEDERASYONU  

YORUMLAR
  Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi
Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi