En çok konuşulan gazeteciler belli oldu
Saat: 16:45

Medya Takip Merkezi (MTM), her hafta yaptığı medya araştırmasının 11-17 Eylül tarihleri arasındaki raporunu yayınladı. Araştırmayla basında öne çıkan gazeteciler belirlendi.
İşte MTM'nin yaptığı araştırmanın ayrıntıları...
Araştırmaya göre geçen haftanın en çok konuşulan gazetecisi, MİT TIR'ları davasında tutuklu olarak yargılanan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık oldu.
Gülen cemaati aleyhinde yazdığı kitap nedeniyle Oda TV davasında FETÖ'cü savcı ve hakimler tarafından kumpasa maruz kalarak hapse atılan Şık; 11 Eylül 2017'deki Cumhuriyet davasında yaptığı savunmada, hakkındaki FETÖ bağlantısı iddiaları için "Kimse benden terörist çıkarma faaliyeti içine girmesin" demişti.
Ahmet Şık hakkında 117 haber yapıldı.
Yine Cumhuriyet gazetesine yönelik FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Kadri Gürsel, 108 haberle ikinci sırada yer aldı.
FOX TV'nin sabah haberlerini sunan başarılı haber spikeri İsmail Küçükkaya ve Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar 66 haber; Habertürk'ten eleştirel söylemlerle istifa edip Star TV'de Olay Yeri adlı programı sunmaya başlayan Balçiçek İlter 44 haberle 11-17 Eylül 2017 tarihlerinde en çok konuşulan gazeteciler arasına girdi.