A24.com.tr » kadın » Emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Emzik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Bebeklerdeki doğal emme içgüdüsünü tatmin ederek daha kolay sakinleşmelerini sağlayan emzikler, özellikle uyku saatleri düşünüldüğünde anneler için ideal bir kurtarıcıdır

 Uyku sırasında oluşabilecek tükürük birikimini engellemek için seçilecek emziğin havalandırma deliklerinin olmasına özen gösterilmelidir.

Her bebek, emziğe kolay alışamayabilir. Bunda emziğin ergonomisi de etkilidir. Bebeğin dilini kolayca yerleştirebilmesi için, emziğin göğüs benzeri yumuşak tabanlı olması çok önemlidir.

Bebeğin ağız gelişimini desteklemelidir
Yanlış emzik kullanımının bebeğin ağız ve diş gelişiminde olumsuz etkide bulunacağı unutulmamalı. Bu yüzden seçilecek emziğin, dilin damakta eşit basınç uygulamasını sağlayacak biçimde özenle tasarlanmış olması gerekir.

Kullanılan malzeme seçimi de önemli

Bebeğinize ve kendinize göre kauçuk ya da silikon malzemeden üretilmiş emzikleri seçebilirsiniz. Kauçuk doğal malzemeden üretilmiş ve doğal olması sebebiyle daha hızlı yıpranırken; silikon emzik şeffaf, kokusuz ve daha uzun süre dayanmaktadır. Her iki emzik seçeneği de doğru bir şekilde sterilize edilmeli ve bebeğinizin sağlığı için maksimum 8 haftada bir değişitirilmelidir.

YORUMLAR
  Hiç bir zaman yaşlanmayan 40 yaşını geçen ünlüler...
Hiç bir zaman yaşlanmayan 40 yaşını geçen ünlüler...