A24.com.tr » ramazan » Elektronik sigara orucu bozar mı

Elektronik sigara orucu bozar mı

Elektronik sigara orucu bozar mı

E-Sigara ile kullanılan likitlerin tütün olmaması ve su buharı olması sebebi ile orucu bozup bozmayacağı merak konusu peki e-sigara orucu bozuyor mu?

 Su buharı ile oluşan buharın ciğerlere çekilmesi ile kullanımı sağlanan Elektronik Sigaralar orucu bozar mı? bozarsa neden bozar işte detaylar.

Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin gözde aracı elektronik sigara kullanımı son yıllarda Türkiye'de artış gösterdi. Sağlıkçılar tarafından tavsiye edilmeyen elektronik sigara içmek orucu bozar mı en çok merak edilen konulardan birisi. İçinde bulunan sıvı nikotinin buharlaşmasıyla oluşan buharın solunması sigaranın yarattığı etkiyi yaratıyor. Buradan yola çıkılarak sigaranın orucu bozduğu gibi elektronik sigaranın yani e sigaranın da orucu bozduğı söylenebilir. Mübarek Ramazan ayında kaçınılması gereken en önemli şey nefsin hoşuna giden ve keyif veren durumlar olduğu için normal sigara gibi keyif vererek vücudu uyuşturan e sigara yani elektronik sigara da orucu bozar.

Bu konuyla ilgili henüz özel bir açıklama yapılmamış olsa da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı şu açıklama kabul edilebilir: "Oruçlu olduğu hatırında iken bilerek ve kendi isteği ile sigara çekmek, tütün çekmek, buhur yakıp dumanını içine çekmek gibi boğazına duman çekmek orucu bozar. Aynı zamanda hem kaza hem kefaret (61 gün oruç) lazım gelir."

YORUMLAR
  Dünyada emekçiler bakın ülkelerinde yılda kaç saat çalışıyor?
Dünyada emekçiler bakın ülkelerinde yılda kaç saat çalışıyor?