A24.com.tr » politika » Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı: Yetkimizi verin

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı: Yetkimizi verin

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı: Yetkimizi verin

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, sonuçlara yapılan itirazla ilgili açıklama yaptı. YSK'ya seslenen İmamoğlu, "Yetkimizi verin" dedi.

Adalet istediklerini belirten Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kendi iç hesaplaşmalarına bu seçimi kurban etmesinler. Dünya bu seçimi takip ediyor. 3-5 kişi elinden oyuncağı alınmış gibi davranıp Türkiye'ye zarar vermesin. Bu demokrasiyi de zedeler. Televizyon ve sosyal medyada algı yaratılmak isteniyor.

Bu yapılanlar 16 milyon insanın kararına saygısızlıktır. Ben burada İstanbullunun hakkını savunuyor. En başta Ak Parti'li vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Birçoğu bana hak veriyor.

Zaman kazanlılıyor olabilir ama İstanbul'un kaybedecek zamanı yok.

İBB ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI

İBB içinde bu süreçte neler olabileceğine ilişkin duyumlar ve somut tespitlerimiz var. Bazı kurumlara başvurup iptal etmek isteyip de edemedikleri dijital veriler var. Birkaç gün içinde İSPARK'ta neler olduğunu biliyoruz. Personelinin nasılş baskı altında oldukların biliyoruz. Asla boyun eğmesinler.

Siyasi iradenin kendilerine yaptırmaya çalıştığı usulsüzlere bulaşmasınlar.

Seçimde elbette hata eskiklik olur ama siyasi şovlara gerek yok. Örneğin Bakırköy'de 1239 numaralı sandıkta 177 oy almışız ama YSK'da bir olarak gözüküyor.

GEÇERSİZ OYLAR

O sandıklarda görevliler var. Şerh koyulanlarla ilgili işlemler geneldir. Usul ve uygulamalar var. İstanbul'a ve bugüne özel karar alınırsa bu toplumun vicdanında kabul görmez.

Sürecin güvencesi YSK'dır. Baskılara göre hareket edilmemesini istiyoruz. 16 milyon insan adına takip ediyoruz.

Bir an önce yetkimizi verin, İstanbul'un kaybedecek vakti yok.

Daha seçimden önce bir milyon insanı sandıkta görevli yaptığını söylemişti AK Parti. Sonra da hırsızlık yapıldı demesinler, hadlerini bilsinler.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A DA SESLENDİ

Bu sürecin en sağlıklı şekilde noktalanması elzemdir. Bu görevin sağlıklı şekilde başlatılması için çağrı yapıyorum. MHP lideri Bahçeli'ye sesleniyorum. Bu sürece katkısını bekliyorum. Bu süreci kişisel ihtiras, hata ve kaygıları üzerinden milli meseleye set kurmaya çalışanların karşısında Devlet Bahçeli'den destek istiyorum.

Aynı şekilde 24 Haziran'da seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da sürece katkı sunmasını bekliyorum. Bir an önce milli meselelerde yan yana durabildiğimizi dünyaya göstermeliyiz. Bu ısrarımda devam edeceğim. Her gün hatırlatacağım.

Gelin normalleşelim. Adalet istiyorum. Çağrım budur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu."

YORUMLAR
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...