A24.com.tr » politika » Ekrem İmamoğlu kimdir, mesleği ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu kimdir, mesleği ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu kimdir, mesleği ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu kimdir? Yerel seçim için tarih yaklaşırken CHP'nin İstanbul için aday göstereceği isim Ekrem İmamoğlu oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.kimdir, evli mi?

Ekrem İmamoğlu kimdir? CHP'nin İstanbul için aday göstereceği ismin kim olacağı büyük bir merak içerisinde beklenirken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aday oldu. İBB Başkan Adayı Ekrem İamamoğlu kimdir?

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

1970 Trabzon doğumlu olan Ekrem İmamoğlu Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İnsan kaynakları ve yönetimi bilim dalında yüksek lisans eğitimi alan Ekrem İmamoğlu, 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin AK Parti’den aldığı tek belediye olan Beylikdüzü’nde 3 yılda ilçenin sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üye.

Dilek İmamoğlu ile evli plan Ekrem İmamoğlu'nun 1 kız 2 erkek çocuğu var.

EKREM İMAMOĞLU'NUN SİYASİ HAYATI

CHP'ye 2008 yılında üye olan İmamoğlu, 2009 Yerel Seçimleri'nde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu. CHP MYK'nın 16 Eylül 2009'da İlçe Başkanlığı'na atanan İmamoğlu, aynı yıl CHP'nin Beylikdüzü 1. İlçe Kongresi'nde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu.

2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak seçime katılan Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 50,83'ünü alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. CHP, 2009 Yerel Seçimleri'nde ilçede yüzde 44,59 oy almıştı.

DAHA ÖNCE DE İSTANBUL İÇİN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

CHP, geçtiğimiz yıl istifa eden eski İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine aday olarak Ekrem İmamoğlu'nu göstermişti. İl Meclisi'nde yapılan oylamada AK Parti'nin adayı, eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, oyların çoğunluğunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...
Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...