A24.com.tr » politika » Ekrem İmamoğlu: 2019 rüzgârı estireceğiz

Ekrem İmamoğlu: 2019 rüzgârı estireceğiz

Ekrem İmamoğlu: 2019 rüzgârı estireceğiz

İstanbul'un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 rüzgarı estireceklerini söyleyip, seçimi kazanmanın bu süreçteki en kolay adım olduğunu söyledi.

CHP'ye 25 yıl sonra İstanbul'u kazandıran Ekrem İmamoğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk olarak Cumhuriyet'e konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından bir kısım şöyle:

Yurttaşlarla buluşmanızda sık sık ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 60’ının fırsatını bulsam giderim’ dediklerini belirttiniz. Ya şimdi?

Bu anketlerin sonucu. İstanbul iyi ve mutlu olursa, Türkiye iyi ve mutlu olur. İstanbul iyi olmazsa, ne yazık ki Türkiye’nin durumu da iyi olmaz. İstanbul çok önemli bir şehir. İstanbullu yurttaşların yaşam kalitesini arttırarak, anılarını tazelemek istiyoruz. Belediyecilik tecrübemle İstanbul’da yaşayanlara bu kenti hissettireceğim. Bu kentte huzur bulunulacak. Fırsatını bulsa kaçan değil üreten bir toplum olacak.

Peki, 1989 rüzgârı tekrar esecek mi?

O zamanla bu zamanı bir tutamayız. Biz 2019 rüzgârı estireceğiz. Seçimi kazanmak bu süreçteki en kolay adım. Önemli olan bundan sonraki süreç. Rüzgârı hissetireceğiz. Nitelikli bir kentte yaşatacağız.

Mansur Yavaş ve Tunç Soyer’le seçilmeleri halinde bir araya geleceğinizi söylemiştiniz. Yakın bir zamanda bir araya gelme durumu olacak mı?

Süreç bizim için hâlâ devam ediyor. Tabiki bir araya geleceğiz. Güzel bir buluşma olacak. 

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı
Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı