A24.com.tr » ekonomi » Ekonomide darbe girişiminin etkisi kayboldu

Ekonomide darbe girişiminin etkisi kayboldu

Ekonomide darbe girişiminin etkisi kayboldu

Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayı medya raporunda ekonomide öne çıkanları belirledi. Darbe girişimi sonrası piyasalardaki endişeli bekleyiş yerini kısa sürede normal ekonomik gelişmelere bıraktı.

Medya Takip Merkezi (MTM), Ekonomi Gazetecileri Derneği için hazırladığı Ağustos ayı raporunu yayınladı. Gündemde Çin’in ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi ve öne çıkan konu başlıkları vardı. Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama bir araya geldi. Dolar, Vergi, İhracat, Faiz ve Büyüme Türk ekonomi basınının öne çıkan başlıkları arasındaydı. İşte araştırmanın detayları… 

Çin'in ev sahipliğinde Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi, dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşti. Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Zirvede küresel sürdürülebilir ekonominin başlıkları konuşulsa da Suriye meselesi, Türkiye-Rusya arasında geçen uçak gerginliği, terör ve Türkiye’de yaşanan darbe kalkışması da ele alındı. ABD Başkanı Obama, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci değerlendirerek hükümetin verdiği tepkiyi haklı bulduğunu açıkladı. G20 Liderler Zirvesi, toplamda 4 bin 635 habere konu oldu.

Piyasalarda darbe girişimi sonrası dolar, altın ve Euro’da genel bir artış görülürken, “Dolar Kuru” ekonomi basınında 146 bin 382 habere konu edildi. Ekonomik başlıklar listesinde “Vergi” 64 bin 117 haberle ikinci, “İhracat” ise 60 bin 895 haberle üçüncü sırada yer buldu. “Faiz” 49 bin 526 haberle dördüncü olurken, “Büyüme” başlığı 31 bin 980 haberle basında yer aldı.

Bakanların gündeminde G20 Liderler Zirvesi ve darbe sonrası ekonomik notlar vardı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, G20 Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakmadı. G20 Zirvesi’nde konuşan Zeybekçi, küresel ekonomide dengeli, güçlü ve sürdürülebilir büyümeye değinirken, Şimşek ise Çin’in dünya ekonomisine katkılarından söz etti ve Türkiye’yi yatırım üssü olarak kullanabileceğini açıkladı. Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre, Şimşek 11 bin 151 habere konu olurken, Zeybekçi 10 bin 688 haberle basında yer aldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, FTÖ/PDY ile bağlantısı olan kurumların kapatılma süreçlerini değerlendirirken iyi niyetli 3. şahısların zarar görmeyeceklerine de değindi. Ağbal, 6 bin 656 haberle yer aldı.

YORUMLAR
  Dünyanın en ünlü markalarının isimlerini bulma hikayeleri
Dünyanın en ünlü markalarının isimlerini bulma hikayeleri