A24.com.tr » yaşam » Düşlerim Gerçekleşiyor kampı 10 yaşında

Düşlerim Gerçekleşiyor kampı 10 yaşında

Düşlerim Gerçekleşiyor kampı 10 yaşında

Gönüllü Hizmetler Derneği’nin programlarından biri olan 'Düşlerim Gerçekleşiyor' adlı yaz kampı programı 10 yaşında.

Afacan Gençlik Evi’nde 7 ayrı kamp grubuyla 11. sezonunu tamamlamak üzere olan programda, 4-10 Ağustos 2019 tarihlerinde organize edilen 44. çocuk grubunun kamp programı devam ediyor. Derneğin Düşlerim Gerçekleşiyor program fonuyla (Avrasya Maratonu-İyilik Koşusu) desteklenen, Midyat Mehmetçik Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 13 öğrenci ve 2 öğretmeniyle kamp alanına ulaşan grubun kamp programı 3 İtalyan, 1 İspanyol ve 4 Türk gönüllü kadro tarafından yürütülüyor.

Kendi sosyal çevrelerinden bu kamp için kısa süreli ayrılan çocuklarla 6 gün boyunca belki de hayatlarında birçok ilkin, farklı deneyim ve becerilerin yaşandığı unutulmaz bir kamp deneyimi ve ortak duyguları paylaşmak hedefleniyor.

Ailelerinden ilk defa ayrılan, ilk defa uçağa binip denize ve havuza giren, farklı kültür ve meslek gruplarından eğitmenleriyle içten samimi bir diyalog süresi içinde farklı bilgi ve beceriler edinen çocukların; arkadaşlarıyla ekip olmayı, sorumluluk almayı, birbirine güvenmeyi, dinlemeyi ve dinlendiğini, aynı zamanda önemsendiğini fark edip her anı birlikte yaşayıp paylaşmayı öğrendikleri bir hafta geçirmeleri sağlanıyor.

Dernek; yasağın, bağırmanın, cezanın ve baskının olmadan sıcak samimi ilişkilerin kurulabileceğini ve bir arada adil, eşit ve barış içinde, doğal bir ortamın paylaşılarak yaşanabileceğinin mümkün olduğunu göstermeyi ve birlikte yaşama becerisini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kampta neler yapılıyor?

Bol bol grup oyunları oynanıyor. Oyun oynayarak çocukların kendini mutlu, güvende ve o gruba ait hissetmesi sağlanıyor. Birlikte dans ediliyor, İngilizce dil pratiği yapıliyor. Çocuklar fotoğraf, sanat, spor vb. birçok etkinliğin yanı sıra bol bol yüzüyor.

Ayrıca film seyrediliyor, dostluk bileziği örme öğreniliyor. Kamp gezisi ve kamp olimpiyatları, bilgi yarışması ve hazine avı gibi kamp etkinlikleriyle günlük programlar renklendiriliyor.

Gönüllü Hizmetler Derneği, geçen sene 11 Kasım 2018 Avrasya Maratonu'nda bu yazki programa katılacak çocuklar için koştu ve 68 çocuğa daha kamp deneyimi yaşattı. 2020 yazındaki kampa katılacak 'Düşlerim Gerçekleşiyor' çocukları için 3 Kasım 2019 günü yine maratondaki yerini almayı planlayan dernek, programa destekleri bekliyor.

YORUMLAR
  Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...
Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...