A24.com.tr » gündem » Dünyanın en büyük etki hızlandırma programı Accelerate2030 başvuruya açıldı

Dünyanın en büyük etki hızlandırma programı Accelerate2030 başvuruya açıldı

Dünyanın en büyük etki hızlandırma programı Accelerate2030 başvuruya açıldı

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözüm geliştiren, ileri aşama pozitif etki odaklı girişimlere yönelik hızlandırma programı Accelerate2030’a başvurular başladı. Türkiye Girişimcilik Vakfı, GIZ, Impact Hub Istanbul ve UNDP Türkiye iş birliğinde gerçekleşen program , yarattığı pozitif etkiyi farklı kitlelere ve coğrafyalara taşımak isteyen ileri aşama girişimcilerin başvurusuna açık.        

GIZ, Türkiye Girişimcilik Vakfı, Impact Hub Istanbul ve UNDP Türkiye iş birliğinde Türkiye’de bu  yıl üçüncü kez hayata geçirilen Accelerate2030 programı başvuruya açıldı. Program kapsamında en yenilikçi ve gerçekleştirilebilir çözümleri sunarak seçilen girişimciler, altı aylık yoğun bir hazırlık programına erişme şansını yakalayacaklar.

Bu yıl 20'den fazla ülkede gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük etki ölçeklendirme programı olan Accelerate2030, girişimler için uzman eğitimleri ve kapasite güçlendirme etkinlikleri içeren  yaltı aylık bir hızlandırma yolculuğundan oluşuyor. Ayrıca Accelerate2030, katılımcılarına programa dahil olan kurumsal şirketler ve kamuyla iş ortaklıkları geliştirebilecekleri bir altyapı sunuyor. Bu yolculuğu tamamlayan beş girişim, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşecek programın finaline  katılmaya hak kazanıyor. Programın başvuruları 10 Haziran’a kadar devam edecek.

Programa kimler katılabilir?

Accelerate2030, fikir üretme aşamasının ötesine geçmiş ve toplumsal veya çevresel problemlerin çözümüne aracılık eden, halihazırda işleyen bir ürün veya hizmete sahip ileri aşama      girişimleri hedefliyor. Program kapsamında, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerinde azami seviyede etki yaratma potansiyeline sahip 15 girişim seçilecek ve bu girişimlere, sosyal etkilerini en üst seviyeye taşıyabilmeleri için      içerikler sunulacak.

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak ve program kapsamında etki odaklı girişimleri bekleyen küresel fırsatlardan haberdar olmak isteyenler için 3 Haziran Perşembe günü çevrimiçi bilgilendirme buluşması gerçekleşiyor. Bunun yanında, daha güçlü ve etkili başvurular yapabilmek için program kapsamında 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşen çevrimiçi “Etkili Başvuru Webinar’ı”  etkinliklerine katılabilirsiniz.

Başvuru sürecinde gerçekleşecek tüm etkinlikler, başvuru formu ve program hakkında detaylı https://accelerate2030.net/turkey/ bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR
  Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı
Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı