A24.com.tr » yaşam » Dünyaca ünlü eserler Mersin'deki evlerin duvarlarını süslüyor

Dünyaca ünlü eserler Mersin'deki evlerin duvarlarını süslüyor

Dünyaca ünlü eserler Mersin'deki evlerin duvarlarını süslüyor

Mersin'de Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, evlerin duvarlarına ressam Nazife Bilgin Hazar tarafından dünyaca ünlü ressamların eserleri yansıtıldı.

Ressam Nazife Bilgin Hazar, Mersin sokaklarında vatandaşlara adeta görsel bir şölen sunuyor.

Duvarlarda Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Diego Rivera, Neşet Günal, Osman Hamdi Bey gibi önemli ressamların eserlerinin örnekleri yer alıyor. Bunun yanında Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul, Hafize Anası Adile Naşit, Badi Ekrem’i Şener Şen, Damat Ferit’i Tarık Akan ve İnek Şaban’ı Kemal Sunal’ın da aralarında bulunduğu sevilen birçok yeşilçam karakteri duvarları süslüyor.

Bu projeyle birlikte aynı zamanda kadın sığınma evi ve çocuk cezaevi duvarlarını da resimleyen Ressam Nazife Bilgin Hazar bu projeyle ilgili şöyle konuştu: "Sosyal sorumluluk projelerim devam ederken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'dan Akbelen Bulvarı civarındaki ruhsuz duvarların nasıl renklendirebiliriz diye bir teklif aldım. Bu da benim beklediğim mükemmel bir projeydi. Hemen işe koyuldum. Sabah 8, akşam 5 yeri geldiğinde 7-8'e kadar hiç mola vermeden sıcak havalarda çalıştım. Bu proje çok sevdiğim bir projedir. Keşke her yer böyle rengarenk olsa. Sanatla, toplumun, insanların ruhların değişeceğini güzelleşeceğine, bir adım ileriye gideceğini düşünüyorum."

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; bu proje ile beton yığınlarının sıkıcı görüntüsünden sıyrılacağını ve bütün sokakların renklendirileceğini belirtti. 

İşte o görüntülerden bazıları...

YORUMLAR
  Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı
Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı