A24.com.tr » yaşam » Düğün salonlarında yeni dönem: Takı, oyun ve kişi sayısı

Düğün salonlarında yeni dönem: Takı, oyun ve kişi sayısı

Düğün salonlarında yeni dönem: Takı, oyun ve kişi sayısı

Düğün salonları 1 Temmuz 'da , nikah salonları ise 15 Haziran 'da açılıyor. Peki düğün salonlarında yeni dönem nasıl olacak?

Düğünler nasıl olacak?

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan , nikah salonlarının 15 Haziran 'da , düğün salonlarının ise 1 Temmuz 'da açılacağını söyledi. Bu açıklama sonrası en çok araştırılan konu düğün salonlarında hangi kulların uygulanacağı konusu oldu. 

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez bu konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu: Sönmez yaptığı açıklamada düpünlerde maske takılacağını , içeri giren herkesin ateşlerinin ölçüleceğini  ve deezenfektan sağlanacağını söyledi.

Sönmez yaptığı açıklamada, "İçeri girenlerin ateşi ölçülecek ve dezenfektan kullanacak. Fiziki mesafe ayarlanacak. takı merasimini kesmeyeceğiz ama yakaya değil, kutu ya da zarfa koyulacak. Oyunlar ise mümkün olduğu kadarıyla teması olmadığı oyunlar olacak" ifadelerini kullandı. 

TAKI MERASİMİ NASIL OLACAK?

Takı merasiminin nasıl olacağı konusuna da değinen İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, İçişleri Bakanlığı 'nın yayımlayacağı genelgeyi beklediklerini söyledi ve  "Daha önce açılmış mekanlarla ilgili olarak belirlenen kuralları kendimize baz alıyoruz. Düğünden önce salonların dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık. Gerekli firmalarla anlaşmalarımızı yaptık. İçeri girenlerin ateşi ölçülecek ve dezenfektan kullanacak. Fiziki mesafe ayarlanacak. En çok sorulan soru ise takı merasimi. Son zamanlarda düğünlerdeki algı değişti. Düğünlerde takı merasimini kesmeyeceğiz ama yakaya değil, kutu ya da zarfa koyulacak" dedi.

OYUNLAR NASIL OLACAK?

Oyunların ise temassız oyunlardan seçileceği ve temasın olmayacağı oyunların oynanacağı bildirildi. 

Kişi sayısı konusu genelge ile netleşecek. Düğün salonunun büyüklüğüne göre kişi sınırlaması getirilmesi bekleniyor. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin makyajsız hallerini görenler tanımakta güçlük çekiyor!
Ünlü isimlerin makyajsız hallerini görenler tanımakta güçlük çekiyor!