A24.com.tr » dünya » Dubai'de çılgın proje: Dünyanın ilk çiçek uçağı

Dubai'de çılgın proje: Dünyanın ilk çiçek uçağı

Dubai'de çılgın proje: Dünyanın ilk çiçek uçağı

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Emirates hava yolu firması, dünyanın en büyük uçağı Airbus A380'le aynı boyutlarda çiçekten bir uçak yaptı. Çiçek uçağın yapımı tam 180 günde tamamlandı.

Dubai Miracle Garden'da tam 200 kişilik bir ekip günlerce çalışarak çiçekten uçak yaptı.

Emirates Havayolu, Airbus A380’in gerçek boyutlarında tasarlanan, 500 binden fazla canlı çiçek ve bitkinin kullanıldığı, dünyanın en büyük çiçek enstalasyonu için Dubai Miracle Garden ile işbirliği yaptı. Uçağın yere oturan bölümünde 30 ton çelik kullanıldı. Gövdesi 5 milyon çiçek sapı ile yapıldı. 'Çiçek uçak'ın ağırlığı 100 ton. Gerçek bir A380'in kalkış ağırlığı 575 ton.

ÇİÇEKLER 4 AYDA YETİŞTİ

Emirates A380 için kullanılan canlı çiçek ve bitkiler, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai Miracle Gardens'ın çiçek üretim çiftliklerinde sürdürülebilir bir şekilde üretildi ve dört aylık bir periyot içerisinde hasat edildi.

'Çiçek uçak'ta Petunya, Yaprak Güzeli, Kadife Çiçeği, Aslanağzı, Menekşe, Sardunya ve Gayret Çiçeği'den oluşan yedi farklı çiçek türü kullanıldı. 9 binden azla çiçek ve bitkiden oluşan bir derleme, Emirates'in logosunun oluşturulmasında kullanıldı, 100 bin açılmış çiçek, yaklaşık 80.27 metre genişliğindeki devasa kanatları meydana getirdi.

ÖZEL SULAMA SİSTEMİ VAR

200'ün üzerinde personel, 180 gün boyunca günde 10 saat titizlikle çalıştı. 72.93 metreden fazla uzunluğa sahip gerçek boyutlardaki uçağın iskeleti, yerden 10.82 metre, kuyruğu ise yerden 24.21 metre yükseklikte bulunuyor.

Emirates A380'in iskeleti, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak inşa edildi ve kullanılan çiçek ve bitkiler, A380 enstalasyonunun sezon boyunca canlı ve yeşil kalması için, özel olarak bu yapıya yönelik tasarlanan sulama sistemleri ile sulanıyor. 

NASIL YAPILDI?

YORUMLAR
  Çocuklarının fotoğraflarını trolleyen aileler
Çocuklarının fotoğraflarını trolleyen aileler