A24.com.tr » sağlık » Dolgit krem nedir | dolgit ne için kullanılır endikasyonları nelerdir?

Dolgit krem nedir | dolgit ne için kullanılır endikasyonları nelerdir?

Dolgit krem nedir | dolgit ne için kullanılır endikasyonları nelerdir?

Genellikle kas ve eklem ağrısı çekenler için sıklıkla önerilen Dolgit adlı kremin ne için kullanıldığı nelere iyi geldiği merak ediliyor. Peki Dolgit ne için kullanılır? İşte Dolgit'in endikasyonları.

Dolgit merheminin ne için kullanıldığıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi, haberimizde yer alan ilacın prospektüsünden öğrenebilirsiniz...

Formülü:

100 gr. kremde etken madde olarak:
Ibuprofen 5 gram
Ayrica, koruyucu madde olarak, Para-Hidroksibenzoik asit metil esteri sodyum tuzu, koku verici olarak lavanta esansi, neroli esansi içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Ibuprofen, fenil propionik asit derivesi olan anaijezik, antienflamatuvar ve antipiretik etkili bir maddedir. Prostaglandin sentezine inhibe eder.

Endikasyonları:

Dolgit krem ağrıkesici ve iltihab giderici bir ilaçtır ve  cilt üzerinde uygulanır. Dolgit adale romatizma, ağrılı eklem hastalıkları(Artoz) iltihablı romatizma hastalıklarında eklem yakınındaki-omurganın ve dıyer eklem yakınındaki yumuşak dokununeklem içi sinir kılıfları, tedon ve eklem çevresi iltihabı. Hastalıklarında omuz sertliği bel ağrısı lımbago. Spor ve kaza yaralanmalarında burkulma gerilmelleri dıştan destekleyici tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Ibuprofen veya aynı şekilde etki den maddelere aşırı duyarlık olan durumlarda kullanılmamalıdır. Propilen glikol ve /veya Para-Hidroksibenozik asit metil asteri'ne karşı duyarlık göstaran hastalar Dolgit Krem ile tedavi edilmemelidir.

Uyarılar/Önlemler:

Açık yaralar ve mukoza üzerine sürülmemelidir. Gebeliğin son trimenonunda Dolgit Krem, sistematik etkisi konusunda konusunda kesin birşey söylenmediği için uzun süreli ve geniş alanlara kullanılmamalıdır. Bu tedavi sırasında sancıların inhibe edilmesi ve kanama meylinin artması ortaya çıkabilir. Haricen kullanılır. Kullanmadan önce eller yıkanmalıdır.

Şimdiye kadar tratojen etkisi ile ilgili hiçbir belirtiye rastlanmamışta olsa, gebeliğin 1. ve 2. trimenonunda uzun süreli ve geniş alanlarda kullanılmamalıdır. Süt verme döneminde kullanılmamalıdır. 14 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Sık olmamakla birlikte, ciltte kızarıklıklar meydana gelebilir. Bazen, sürülen yerlerde, 1 ila 2 dakika sonra karıncalanma hissi duyulabilir. Çok nadiren predispozisyonu olan hastalarda bronkospastik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

BEKLENMEYEN BIR ETKI GÖRÜLDÜGÜNDE DOKTORUNUZA BASVURUNUZ

İlaç etkileşimleri:

Şimdiye kadar diğer ilaçlarla bir etkileşmeye rastlanmamıştır.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3-4 defa, gereksinime göre daha sık, 4-10 cm uzunluğunda krem deriye sürülüp oğulur. Dolgit Krem cilde sürülüp oğulur. Krem cilde sürülür ve hafifçe ovulur. Büyük hematomlarda ve şişmelerde tedavinin başlangıcında hava geçirmeyen bir bandaj kullanılması faydalı olabilir. Kremin deriden daha fazla geçmesi iyontoforez (elektroterapinin bir çeşidi) sayesinde sağlanabilir. Burada Dolgit Krem negatigf kutup tarafına sürülür. Elektrik gücü her 5 cm² elektrod yüzeyi için 0.1-0.5 mA dır. Uygılama süres ise, 15 dakikaya kadar olmalıdır. Tedavinin süresine doktor karar verir. Vakaların çoğunda, 2-3 hafta boyunca her gün sürülmesi yeterli olur.

YORUMLAR
  Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!
Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!