A24.com.tr » ekonomi » Dolar güne 5,80 liranın üstünde başladı

Dolar güne 5,80 liranın üstünde başladı

Dolar güne 5,80 liranın üstünde başladı

TSK'nın Suriye'deki askeri operasyonu ve Brexit sürecindeki belirsizlik piyasaları hareketlendirmeye devam ediyor. Dolar yeni güne 5,80 liranın üzerinde başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile yaptığı görüşme ve ardından Barış Pınarı Harekatı'na yönelik Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen 'yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır'  açıklamalarıyla piyasalardaki belirsizlikler ortadan kalkıyor. Piyasalarda ABD ve Rusya ile dün akşam saatlerinde yaşanan kritik adımların yankıları takip edilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşmesinde tarafların mutabakata varılması ile 5,80 seviyesinin altına gerileyen Dolar/TL, bu sabah 5,80 seviyesinin hemen üzerinde güne başladı.

Saat 08:30 itibarıyla dolar 5,8060 liradan; euro 6,4590 liradan, İngiliz Sterlini ise 7,4720 liradan satılıyor. 

Dün piyasaların kapanışında Dolar/TL kuru, 5,83 lira seviyelerinde bulunuyordu. Borsa İstanbul ise günü yüzde 0,58 artışla 97.886 puandan tamamlamıştı.

Küresel piyasalarda Brexit sorun olmaya devam ediyor

Yurt dışı piyasalarda ise AB ile Birleşik Krallık arasındaki Brexit krizi etkisini hiç azaltmadan devam ediyor. Son olarak İngiliz hükümetinin Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergesi reddedildi.  Bu gelişmenin ardından BBC'ye konuşan Başbakanlıktan bir kaynak, Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit'i ertelemesi halinde, Başbakan Boris Johnson'ın erken seçime gitmek isteyeceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığından Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü  unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da  içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında  bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır.”  açıklaması yaptı.

YORUMLAR
  Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin
Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin