A24.com.tr » dünya » Doha nerede | Doha neresi | Doha haritadaki yeri

Doha nerede | Doha neresi | Doha haritadaki yeri

Doha nerede | Doha neresi | Doha haritadaki yeri

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Doha Büyükelçisi olarak atanması sonrası Doha'nın haritadaki yeri merak konusu oldu. Peki Doha nerede?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyükelçi atamaları için yaptığı sözlü tebligata göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Katar'ın başkenti Doha'ya büyükelçi olarak atandı.

Doha dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katarın başkentidir. 1.351.000 kişilik nüfusa sahip olan Doha ülkenin en kalabalık şehridir.

Doha Nerede?

Doha Katar Yarımadasının doğusunda Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Doha ihtişamlı mimari yapıları, Basra Körfezi kıyıları, kültürel zenginlikleri ve tarihi yapıları ile ön plana çıkmaktadır. Buhara kentinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Doha’nın en önemli simgelerinden biri olan 2008 yılında açılan 45 bin metrekarelik alanı ile kıyıdan uzakta yapay bir ada üzerine yapılmış olan İslam Eserleri Müzesi, yüz yıllık bir geçmişe sahip olan Eskipazar, yapay bir ada olan Thé Pearl, 5 kilometrelik bir sahil yolu olan İzmir Kordon’a benzeyen Korniş, çarpıcı model ve yeni yapıların gökdelenlerin bulunduğu West Bay Bölgesi, ülkenin en göz alıcı camilerinden biri olan 171 metrekarelik bir alana kurulan kentin en büyük camisi İmam Muhammed bin Abdulvahap Camii, kentin en önemli turizm yeri olan Venedik’i Doha’ya taşıyan bir proje olan Mad Villagio Mall.

Çöl ikliminin hakim olduğu Doha kentini ziyaret etmek için en uygun dönem Mayıs ve eylül ayları arasıdır. Doha kentine Türkiye’den direkt uçuşlar bulunmaktadır. 

YORUMLAR
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı