A24.com.tr » ramazan » Diyet yapanlar için yumurtalı sahur pidesi | Ramazan sofrası iftar ve sahur tarifleri | Pratik ramazan menüleri

Diyet yapanlar için yumurtalı sahur pidesi | Ramazan sofrası iftar ve sahur tarifleri | Pratik ramazan menüleri

Diyet yapanlar için yumurtalı sahur pidesi | Ramazan sofrası iftar ve sahur tarifleri | Pratik ramazan menüleri

Ramazan Ayında yapılabilecek en pratik yemekler: Tavada Yumurtalı Sahur Pidesi

 

İftar soframızdan kalan pideler ile sahurda hazırlanabilecek praitk bir yemek Tavada Yumurtalı Sahur Pidesi

Bu tarifi bir kere yapınca bir aile klasiğine dönüşeceğine emin gibiyim. Sahur için önceden hazır edip, gece kalkınca rahatça pişirebileceğiniz bir tarif.

Yarım bayatlamış ramazan pidesi
2 yumurta
3 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 dilim kurutulmuş et
8 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

2 yumurtayı çırpın. İçine 3 avuç rendelenmiş kaşar peynirini, 5-6 dilim kurutulmuş eti yarım cm kalınlığında şerit şerit doğrayıp, 8 dal ince kıyılmış maydanozu ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyin. Bayatlamış yarım ramazan pidesini enine ortadan ikiye kesin. Yumurtalı karışımı pidenin içine yayın ve tepesini kapatın. Altına ve üstüne 1 pişirme kağıdı koyun. Şeker kağıdı gibi 4 bir tarafını katlayın ve sahurda pişirmek üzere buzdolabınıza koyun.

Sahurda pişirmek istediğinizde, çayınız demledikten sonra ocağınızı kısık ateşte yakın. Pideyi çelik veya emaye bir tavaya alın ve kapağını kapatın. 3 dakika bir tarafını 2,5 dakika diğer tarafını pişirince kaşar erimiş, yumurta pişmiş, içi yumuşacık dışı çıtır çıtır pideniz yemeye hazır olacak.

Bu teknikle siz arzu ettiğiniz herhangi bir iç kullanabilirsiniz.

Tarçınlı Su

Ramazanda iftardan sonra ya da sahurda rahatça içebileceğiniz, kan şekerinizi dengeleyecek içinizi de ferahlatacak bir tarif vermek istiyorum. Tarçınlı su!

2 Çubuk tarçın
1,5 Litre su

Bir tencereye 2 çubuk tarçın atın ve 1,5 litre suyu koyun. 15-20 dakika kaynatın. Tarçın çubuklarını çıkardıktan sonra bir sürahiye alın ve soğutun. Eğer tarçın miktarı yoğun geldiyse üstüne soğuk içme suyu da ekleyebilirsiniz. Ardından buzdolabına koyun ve istediğiniz zaman rahatlıkla için. Ramazan aylarında, hele ki sıcak havalarda tutulan oruçta iftar için de sahur için de sizi ferahlatacaktır.

 

YORUMLAR
  Resim olduğuna inanmakta güçlük çekeceğiniz sanat eserleri...
Resim olduğuna inanmakta güçlük çekeceğiniz sanat eserleri...