A24.com.tr » politika » Diyanet İşleri Başkanı'ndan Kurban açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Kurban açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Kurban açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kurban Bayramı'nda bazı olumsuz uygulamalar nedeniyle kurbanın tartışma konusu yapılmamasını istedi.

 Görmez, "Hiç kimse Kurban ibadetini öne sürerek Müslümanlara hayvan sevgisi, hayvan hakları dersi vermeye de kalkışmamalıdır. Çünkü biz, bir karıncayı incitmenin bile mahşerde soru olacağını idrak eden bir medeniyetin çocuklarıyız" dedi.

Prof.Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, kurbanın Allah'a, yüce ve ilâhi olan her şeye, Hakk'a, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışı olduğunu, kurban kesmenin sevgi, vefa, sadakat, fedakarlığın simgesi ve Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in baba-oğul sevgisi ile hakka bağlılık duygularını harman ettiğine dikkati çekti.

Prof.Dr. Görmez şunları söyledi:

"Hiç kuşkusuz kestiğimiz kurbanların arkasında yatan mana ve hikmet bizi Allah'a yaklaştırmakta, bu yakınlaşma, insanlığımızı daha da derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamakta, sıradanlaşan ilgi ve tercihlerimizi bir kere daha gözden geçirmemize ve sıratı müstakim üzerinde sebat etmemize vesile olmaktadır.

YORUMLAR
  11 Eylül Saldırılarının 16. Yılında hiç yayınlanmamış kareler basın ile paylaşıldı...
11 Eylül Saldırılarının 16. Yılında hiç yayınlanmamış kareler basın ile paylaşıldı...