A24.com.tr » yaşam » Diriliş Osman Bey amcasını öldürecek mi - Gerçekte Osman Dündar Beyi öldürdü mü?

Diriliş Osman Bey amcasını öldürecek mi - Gerçekte Osman Dündar Beyi öldürdü mü?

Diriliş Osman Bey amcasını öldürecek mi - Gerçekte Osman Dündar Beyi öldürdü mü?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi 5. sezonuyla birlikte yeni bir döneme geçiyor. Dizide iyice büyüyen Osman Bey amcasını öldürüyor mu, gerçekte Osman Bey amcasını öldürdü mü?

 Diriliş Ertuğrul dizisinde Osman Bey'in iyice boylanıp postlanmasıyla birlikte bilindiği üzere amcasıyla büyük bir beylik savaşına giriyorlar. Peki Diriliş Osman Bey amcasını öldürecek mi - Gerçekte Osman amcasını öldürdü mü?

OSMAN, DÜNDAR BEY'İ ÖLDÜRDÜ MÜ?

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk hükümdarı olan Osman Bey, Ertuğrul Gazi’nin en küçük oğlu olmasına rağmen, ağabeylerinin itirazı olmadan aşiretin başına geçmişti. Bu yüzden de kardeşler arasında bir çatışma olmadı. Ancak Osman Bey, özellikle 1288-1299 yılları arasında fetih politikasında köklü bir değişikliğe gitti ve bu durum Bizans tekvurları ile kaçınılmaz olarak karşı karşıya gelmesine neden oldu. Osman Gazi’nin amcası Dündar Bey ise fetih politikasındaki bu köklü değişime ve özellikle Bilecik Tekvuru ile savaşmaya karşı çıkmaktaydı. Osman Gazi de amcasının bu yöndeki fikirlerini kendi politikalarına bir cephe alma olarak görüp Dündar Bey’i 1300’lü yılların başında öldürdü. Böylece Osmanlı hanedanı içinde ilk kan dökülmüştü.

Türkiye'nin en merakla beklenen dizisi Diriliş Ertuğrul 5. sezon fragmanıyla heyecanı ikiye katladı. Diriliş Ertuğrul dizisinde Osman Bey karakterini kim canlandıracak, Osman Bey Burak Özçivit mi olacak?

Çarşamba akşamlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'un, 5. sezonunun ilk tanıtım filmi yayınlandı.

OSMAN BEY KİMDİR - DİRİLİŞ ERTUĞRUL İZLEMEK İÇİN TIKLA

Diriliş Ertuğrul 5. sezonda neler olacak?
Diriliş Ertuğrul'un 5. sezonu merakla beklenirken TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş Zeydan'dan diziye ilişkin ipuçları geldi. İşte Kurtuluş Zeydan'ın Vatan gazetesine yaptığı açıklamalardan satırbaşları: Dizinin isminin Diriliş Osman Gazi değil bu sene de Diriliş Ertuğrul olacağını söyleyen Zeydan, ''Hikaye dönüşüyor. Tarihsel süreçte Kayı obasının yükselişi ana aksımız olarak devam ediyor. Ama Ertuğrul Söğüt'e yerleşiyor'' dedi.

Diriliş Ertuğrul’un 5. sezonu merakla beklenirken TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş Zeydan’dan diziye ilişkin ipuçları geldi.

İşte Kurtuluş Zeydan’ın Vatan gazetesine yaptığı açıklamalardan satırbaşları: Dizinin isminin Diriliş Osman Gazi değil bu sene de Diriliş Ertuğrul olacağını söyleyen Zeydan, ”Hikaye dönüşüyor. Tarihsel süreçte Kayı obasının yükselişi ana aksımız olarak devam ediyor. Ama Ertuğrul Söğüt’e yerleşiyor” dedi.

DİRİLİŞ'E 2 BOMBA İSİM DAHA KATILDI

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi yeni sezon çekimleri devam ediyor. Ne zaman yayınlanacağı merakla beklenen dizinin kadrosuna 3 isim birden katıldı. Diriliş Ertuğrul'da kadroya giren isimler İlker Aksum, Eser Karabil ve Enis Yıldız oldu.

Dizide Yunan komutanı rolüne hayat vereceği konuşulan İlker Aksum, geçen sezon yine aynı yapım şirketinin TRT için hazırladığı "Mehmetçik Kûtül Amare" adlı dönem dizisinin kadrosunda yer almıştı. Canlandırdığı Cox karakterindeki performansıyla beğeni toplayan ödüllü oyuncu, bu sezon ise "Diriliş Ertuğrul"da seyirci karşısına çıkacak.

YORUMLAR
  Atak Helikopteri genel özellikleri (Maddelerle)
Atak Helikopteri genel özellikleri (Maddelerle)