A24.com.tr » politika » Devlet Bahçeli: Trump ahlaken sorgulanmalı

Devlet Bahçeli: Trump ahlaken sorgulanmalı

Devlet Bahçeli: Trump ahlaken sorgulanmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında dolardaki yükseliş üzerinden ABD Başkanı Trump'ı eleştirdi. Trump'ı ABD halkına şikayet eden Bahçeli, "Trump ahlaken sorgulanmalı" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında ekonomideki gelişmeleri ve Türkiye-ABD krizini değerlendirdi. İki ülke arasındaki krizde Türkiye'nin her zaman sabırlı davrandığını belirten Bahçeli, Başkan Trump'ın tutumunun ise ahlaken sorunlu olduğunun altını çizdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Müttefikliğe bağlı kalındığı sürece karşılıklı ilişkiler iradeye dayalı olacaktır. Hiçbir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir. Türkiye-ABD arasında kurulan ortalığın mazisi eskiye dayanmaktadır. Türkiye her zaman sabırlı, sağduyulu davranmıştır. Türkiye, politikalarını belirlerken müttefikliğe gölge düşürmemeye önem göstermiştir.

Trump'a: Dayatmacı, dağınık, kontrolsüz...

Trump, hiçbir değer ve ölçüyü tanımamaktadır. Dayatmacı, dağınık, kontrolsüzdür. İnsanlığın huzurunu tehdit etmektedir.

"Dövizdeki yükselişin izahı yok"

Döviz fiyatlarındaki yükselişin izahı yoktur, aransa da bulunamayacaktır. Türkiye ekonomisinin zaafları varsa da dövizdeki tırmaşın bahanesi değildir.

Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditleri, tam bir karmaşa ve kaosa dönüştü. Bu durum kabul edilemez bir ilkellik.

"Bu papaz niye bu kadar mühim?"

ABD yönetimi büyük bir yanlış ve yozlaşmanın ortasındadır. Hata üstüne hata yapmaktadır. Trump, bir papazın peşine düşmüştür. Papaz ki şaibelidir. FETÖ ve PKK ile bağlantıları ortaya çıkmış ve suçludur. ABD yönetimis papaz uğruna Türkiye ile köprüleri atacak bir duruma gelmiştir. Bu papaz niye bu kadar mühimdir? Nedir gizlenen? Hangi kirli ilişkilerdir üzeri bastırılan?

"Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir"

Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye'yi sindireceğini, pes ettireceğini sanan evanjelist komplo bozguna uğrayacaktır. 81 milyon Türk vatandaşı korkusuzca durmaktadır. Trump'ın Türkiye aleyhine servis ettiği Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir.

"Trump, ahlaken sorgulanmalı"

Abuk subuk mesajlarla insanlığı tehlikeye atmaktadır. Trump'ı ABD halkı ahlaken sorgulamadır. Bu gidişle okyanusun karşı kampındaki düşman kampı olarak sivrilecektir. 

YORUMLAR
  Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler
Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler