A24.com.tr » yaşam » Depremden 11 saat sonra mucize kurtuluş!

Depremden 11 saat sonra mucize kurtuluş!

Depremden 11 saat sonra mucize kurtuluş!

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki depremin ardından yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremden saatler sonra 2 kişi yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binaların enkazı altına kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

ENKAZ ALTINDAN EKİPLERLE KONUŞTU

Elazığ merkezde, yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik, kendilerini enkazdan çıkartmaya çalışan ekiplerle telefonla iletişime geçti.

11 SAAT SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

Çelik'in, iki oğlu ve eşi ile birlikte yıkılan binanın altında kaldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri, Çelik ailesine ulaşmak için yoğun çalışmalarını sürdürdü. Kurtarma çalışmasının 11'inci saatinde ise Cengiz Çelik'in eşi Gülsüm Çelik arama kurtarma timi tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kurtarma çalışmalarını takip eden aile yakınlarının endişeli bekleyişi ise sürüyor.

13 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKTI

Elazığ kent merkezindeki Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'ndeki 4 katlı bir binanın enkazından da saat: 09.30 sıralarında, depremden 13 saat sonra orta yaşlı bir kadının daha enkazdan sağ salim çıkartıldığına Türkiye şehit oldu.

2'Sİ ÇOCUK 8 KİŞİ KURTARILDI

Geceden bu yana yapılan arama kurtarma çalışmalarında ise 2'si çocuk 8 kişinin kurtarıldığı, 33 kişinin de kurtarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

HAMİLE KADIN DA SAĞ SALİM ÇIKARILDI

Yine bölgede hamile olduğu öğrenilen Pınar Dişli de, eşi Meriç Dişli'den bir saat sonra enkazdan sağ salim çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmasının 12 yaşındaki Miraç Dişli'nin çıkarılması için sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR
  Türkiye'de yer sarı gök kırmızı
Türkiye'de yer sarı gök kırmızı