A24.com.tr » gündem » Denizli'de ağır hasarlı bina sayısı 108 olarak açıklandı

Denizli'de ağır hasarlı bina sayısı 108 olarak açıklandı

Denizli'de ağır hasarlı bina sayısı 108 olarak açıklandı

Denizli'de yaşanan depremin ardından hasar tespit çalışmalarında sona gelindi. 108 binada ağır hasar var ve vatandaşların evlerine girmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Denizli'de yaşanan 6.0 büyülüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları yüzde 80 tamamlandı. 

Depremin merkez üssü olduğu belirtilen Bozkurt ilçesinde 761 binada inceleme yapıldı. İncelenen binaların 88'i ağır, 673'ünün de ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Çardak ilçesinde ise incelenen 215 binadan 20'sinin ağır hasarlı olduğu kaydedildi. İlçedeki 195 bina ise hafif hasarlı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki evleri tek tek gezerek hasar tespiti yapıyor.

Hasar tespit çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığı bildirildi.

"EVLERE GİRMEYİN"

Hasar tespit çalışması sürerken vatandaşların bir süre daha evlerine dönmemesi isteniyor. Kurulan çadırlarda ve evlerinin bahçelerinde geceleyen vatandaşlara Türk Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından yemek dağıtımı yapılıyor.

Öte yandan olası artçı depremlerin oluşturacağı hasara karşı cami ve araçlardan "evlere girilmemesi, tüm çadır ihtiyaçlarının karşılanacağı" yönünde uyarılar yapılıyor.

Güvenlik güçleri de ilçe girişlerinde güvenlik noktaları oluşturarak zaman zaman kimlik kontrolü yapıyor.

85 YARALI TABURCU OLDU

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremden sonra hastanelere başvuran 92 kişiden 85'i taburcu edildi, 7'sinin tedavisi sürüyor.

BAKAN KURUM BÖLGEDE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünkü 6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Bozkurt ile Çardak ilçelerinde incelemelerde bulundu.

 

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”
Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”