A24.com.tr » magazin » Deniz Çakır kendini savundu

Deniz Çakır kendini savundu

Deniz Çakır kendini savundu

İstanbul'da bir AVM'de başörtülü kadınlara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır, sosyal medya hesabından iddialara cevap verdi.

 Deniz Çakır, olayla ilgili bir açıklamada bulundu.

Oyuncu Deniz Çakır'ın bir AVM'de 6 başörtülü kadına "Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada" dediği iddia edilmişti. Çakır'ın menajerinden iddialara jet hızıyla yalanlama gelmişti. Ancak Çakır'ın sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen 3 kadın avukatlarıyla birlikte adliyeye giderek savcılığa ifade verip şikayette bulundu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır, sosyal medya hesabından iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

İşte o açıklama;

Zorunlu Açıklama: "Sustum, çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm. Şimdi okuyacaklarınız da bir savunma değil, bilgilendirmedir. Belli ki bunu yapmadığım zaman bazı kişiler iftira ve karamalarına devam edeceklerdir.

"KAMUOYUNA YANSITILANLAR GERÇEK DEĞİLDİR"

30 Aralık 2018 günü, öğleden sonra iki kadın arkadaşımla doğum günümü kutlamak üzere gittiğim mekanda yaşananlar ile ilgili kamuoyuna yansıtılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Arkadaşlarımla gittiğimiz mekanda önce yan masamıza oturan kişiler hal ve hareketleriyle bizden rahatsızlık duyduklarını belli ettiler. Hatta bakışları ve vücut dilleri zaman zaman tacize de yaklaşmıştır. Bizi bilinçli olarak huzursuz ettiler. Daha sonra bizim kutlama ortamımızdan hoşnut olmadıklarını belli ederek yer değiştirip başka bir masaya geçtiler.

"SÖZLÜ OLARAK SATAŞTILAR"

Arkadaşlarımla kutlama yaparken doğal olarak birbirimizin fotoğraflarını çektiğimiz sırada, bu sefer kendi fotoğraflarını çektiğimizi ima ederek bize sözlü olarak da sataştılar ve bu noktada aramızda kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Konu uzamadı kapandı. Aynı ortamda yaklaşık 20 dakika daha oturduk. Mekanda kameralar mevcuttur,görüntüler incelenebilir.. bu konuda hiçbir kaygı yaşamamaktayım.

"TARTIŞMANIN BAŞ ÖRTÜSÜ GİBİ KİŞİSEL TERCİHLERLE ALAKASI YOKTUR"

Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, baş örtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekanda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır.

Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların, yanında oldum. Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım.

 

YORUMLAR
  Bugün öğretmenlerin günü!
Bugün öğretmenlerin günü!