A24.com.tr » magazin » Deniz Akkaya: “Kurtuluş gerçek İslam’da”

Deniz Akkaya: “Kurtuluş gerçek İslam’da”

Deniz Akkaya: “Kurtuluş gerçek İslam’da”

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu manken, oyuncu ve sunucu Deniz Akkaya olay açıklamalarda bulundu.

 Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu manken, oyuncu ve sunucu Deniz Akkaya’ydı. Akkaya, kendi hayatından hareketle, Türkiye’nin geçtiği zorlu süreçlere karşı duruşunu anlatan Deniz Akkaya, Esra Elönü’nün 15 Temmuz’dan Reina Saldırısı’na; Barbaros Şansal’ın tutuklanmasına kadar gündem olan çeşitli konulara dair sorularını cevapladı.

‘’SÖZ KONUSU VATANSA…”

‘Türkiye’nin toplumsal ve siyasi olarak hayatını değiştiren, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan 15 Temmuz darbe kalkışmasını nasıl yorumluyorsunuz?’ sorusunu Deniz Akkaya, ‘’O gece tesadüf eseri boğazda bir arkadaşımla yemekteydik. Hayatımın en korku dolu gecesiydi. Neyse ki sabah zaferle sonuçlandı. Söz konusu vatan ise tek bilek, tek güç olmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim milletimiz de bunu 15 Temmuz’da gösterdi. Ancak ilerleyen zamanlarda bu konularla ilgili komplo teorileri üretildi. İnsanların artık birbirlerine güvenmesi lazım. Bu vatan bizim hepimizin diyerek hareket etmeliyiz’’ diyerek yanıtladı.

İnsanları yalnızca iyi ya da kötü insan olarak ikiye ayırdığını belirten Deniz Akkaya,‘’Kişileri kimlikleri üzerinden ayıran insanlar benim için iyi insan değil. Benim için Reina saldırısında hayatını kaybedenler için onlar alkollüydü ölsünler diyen insanlar iyi biri olamaz. Alevi, Sünni, Müslüman diye ayrım yapılmasının çok yanlış olduğu kanaatindeyim. Bu millet vatanına hep birlikte sevdi ve sahip çıktı. Kafamızda sürekli insanları ayrıştırmadan yaşamak gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. Ayrıca Akkaya, Reina saldırısını yaşam şekline yönelik müdahale olarak görmediğini, bir terör saldırısı olarak yorumladığını belirtti.

“TOPLUMDA KUTUPLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

‘’Neden herkes komplo teorileri üretmeye meyilli, insanlarda bir ‘Adnan Menderes belgeseli’ çekme isteğinin sebebi ne?’’ diye soran Elönü’nüye Akkaya; ‘’Devlet büyüklerimizde biraz kendilerine çuvaldızı batırmalı. Toplumda kutuplaşmanın artmasının önüne geçilmesi konusunda bir şeyler yapılmalı. Çevremdeki insanlardan da gözlemlediğim bir şey var ki; insanlarda sabah uyandıklarında başka bir Türkiye’ye uyanacağız korkusu var. Bize sürekli empoze edilen düşünce şu ki ‘bir gün sen ve senin gibiler sokakta yürüyemez hale geleceksiniz’. Her şeyden önce bu algının yok edilmesi gerekiyor. Çocuğa, kadına ve hayvanlara yönelik saldırıların alıp başını gittiği bu diyarlarda, asıl mesele kadına şiddet değil, temelde cinsel saldırıdır” dedi.

YORUMLAR
  Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?
Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var?