A24.com.tr » yaşam » Darbenin 1 numaralı ismi Akın Öztürk'ten tarihi itiraf

Darbenin 1 numaralı ismi Akın Öztürk'ten tarihi itiraf

Darbenin 1 numaralı ismi Akın Öztürk'ten tarihi itiraf

Darbe girişiminin en önemli isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tarihi bir itirafta bulunarak "darbeyi paralel yapının gerçekleştirdiğini düşünüyorum" dedi

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklamalar sürüyor. 2. Ordu Komutanı Adem Huduti hakkında da tutuklama kararı verildi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk de mahkemeye sevk edildi. Akın Öztürk savcılık ifadesi ortaya çıktı.

2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nın bulunduğu İnönü Kışlası'nda darbeci askerler ile polis ve jandarma arasında çıkan çatışmanın sona ermesinin ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 7 asker gözaltına alındı. Orgeneral Huduti, Garnizon Komutanı Angun, Üs Komutanı Ayık ile birlikte 7 komutan, emniyetteki işlemlerinin ardından Malatya Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Orgeneral Huduti, Garnizon Komutanı Angun, Üs Komutanı Ayık ile 7 komutan, 20 saat süren sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AKIN ÖZTÜRK'ÜN SAVCILIK İFADESİ
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 27 general ve amiral, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
İşte Akın Öztürk'ün savcılık ifadesinin tam metni;

YORUMLAR
  FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı
FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı