A24.com.tr » politika » Darbe girişiminde hayatını kaybedenler uğurlandı

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler uğurlandı

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler uğurlandı

Başarısız olan darbe girişiminde hayatını kaybedenler uğurlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "yol arkadaşım" dediği Erol Olçak'ın cenazesinde dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Fatih Camii'nde Mustafa Varank'ın ağabeyi, Marmara Üniversitesi Camisi'nde Erol Olçak, oğlu ve Mustafa Canbaz; Ankara Gölbaşı ve Kocatepe Camisi'nde de şehitler uğurlandı.

FATİH CAMİNDE TÖREN DÜZENLENDİ
15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camii'ndeki 5 cenaze arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer aldı Eski bakanlar Taner Yıldız, Beşir Atalay da törende saf tuttu.

ERDOĞAN: MEYDANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ, GEVŞEMEYE GELMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin, üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür. Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez." dedi.

Erdoğan, "İdam isteriz" sloganları üzerine ise, "Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır" dedi.

EROL OLÇAK, OĞLU VE MUSTAFA CANBAZ İÇİN TÖREN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki bakanlar Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde reklamcı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak, Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Canbaz'ın cenazesine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı kısa konuşmada gözyaşlarını tutamadı.
 

YORUMLAR
  İrem Derici'nin zayıflamasını sağlayan Arpa Suyu Diyeti nedir?
İrem Derici'nin zayıflamasını sağlayan Arpa Suyu Diyeti nedir?