A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Golan Tepeleri resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Golan Tepeleri resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Golan Tepeleri resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuştu

 Trump'ın skandal açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert yanıt verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yeni Zelanda'daki arzu edilmeyen terör saldırısı nedeniyle İslam İşbirliği'ni acil olarak topladık. Yeni Zelanda halkına menfur eylemden dolayı taziyelerimi iletiyorum. Davete çok kısa sürede icabet ettiğiniz için her birinize ayrıca teşekkür ediyorum.

"TRUMP'IN TALİHSİZ AÇIKLAMALARI BÖLGEYİ KRİZİN EŞİĞİNE GETİRMİŞTİR"

İİT, üye sayısı olarak BM'den sonraki en büyük kurumdur. Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için çok önemlidir. Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri İsrail'in işgali altında bulunmaktadır. Türkiye'nin ve İİT'nin böyle hassas bir meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz.

"BİZ SESİMİZİ YÜKSELTMEDİKÇE..."

Yeni Zelanda saldırısı buz dağının görünen yüzüdür. Müslümanları hedef alan ne ilk ne de son saldırıdır. Sorunları halının altına süpüremeyiz, sorunlardan gizlenerek kurtulamayız. Biz görmezden geldikçe sorunlar katlanacaktır. Sesimizi yükseltmedikçe batılı hükümetler konforlarını bozmayacaktır. Gördüğümüz sıkıntıları dile getirmeli, çözüm yollarını beraberce aramalıyız. Sadece kendimiz için değil çocuklarımız için de bunu yapmalıyız. Bir daha benzer acılar yaşanmasın, camilerimiz kan gölüne dönmesin.

"KARŞIMIZDA İSLAM DÜŞMANLIĞI, MÜSLÜMAN NEFRETİ VAR"

İslamofobi ya da aşırı sağ dediğimiz akımlar politik akım olmaktan çıkmıştır. Karşımızda açıkca bir İslam düşmanlığı, Müslüman nefreti vardır. Bu sadece akademik çalışmaların konusu olmaktan çıkmıştır. Bu tehdit artık güvenlik birimlerinin de sokaktaki vatandaşın da meselesidir. Uluslararası toplum nasıl tepki veriyorsa aynı güçlü tepkiyi Neonazi saldırıları karşısında göstermelidir.

"YENİ ZELANDA HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yeni Zelanda makamlarına ve halkına teşekkürü bir borç biliyorum. Başbakan başta olmak üzere hükümete olay karşısında gösterdikleri kararlı duruş için şahsım, ülkem ve teşkilatım adına teşekkür etmek istiyorum. Tepki, sergilenen empati tüm dünya liderlerine örnek olmalıdır. Bu vahşi terör eyleminin unutulup gitmesine müsade etmemeliyiz. Elbette terör saldırısını gerçekleştiren caninin adını anmamalıyız ama bu teröristin tüm bağlantılarını ortaya çıkararak aynı hevesleri taşıyanlara çok güçlü bir mesaj vermeliyiz.

YORUMLAR
  Bir zamanlar İstanbul (Eski İstanbul fotoğrafları)
Bir zamanlar İstanbul (Eski İstanbul fotoğrafları)