A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunDU.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu olayda Avrupa'nın sesi çıktı mı? Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

YENİ ZELANDA'DAKİ MÜSLÜMANLARA TERÖR SALDIRISI

Bu olay bireysel değil, örgütlü bir olaydır. 50 insan ibadet esnasındayken şehit ediliyor. Bizim ülkemizde biz böyle şeylere müsaade etmedik. Her türlü tedbiri aldık.

50 Müslüman orada şehit ediliyor, bunların cezası, azami 15 yıl olacak. Böyle bir şey olabilir mi Bu kabul edilebilir mi?

Bu olayda Avrupa'nın sesi çıktı mı Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor.

AFRİN MESAJI

Bize stratejik ortak olarak gözükenler, karşımızdakilere destek veriyorsa da orada Mehmetçiğimizle ve Özgür Suriye Ordusu ile mücadele ettik. Tünellerin içine ameliyathaneler kurdular. Askerimiz bunları yakaladı, başlarına geçirdi. Özgür Suriye Ordusu Mehmetçiğimizn çok büyük yükünü hafifletti.

23 bin TIR, Amerika buraya silah yığdı. Tanklar var, mermisi var. Maliyeti onların çok yüksek. Biz çok daha düşük maliyeti ile Afrin Zaferi'ni ilan ettik. Farkımız bu. Bu zaferi yazan Mehmetçiklerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Bu millet onlarla beraber daha çok zaferler yazacaktır.

BEKA MESELESİ

Ana muhalefet ve diğerleri beka meselesi yok derken YPG'nin terör koridoru olarak ilan ettiği yer bizim sınırımız değil mi? Ve buradan Kilis'e Urfa'ya roketlerle yapılan saldırılar bizim beka meselemiz değil mi? Bunları beka meselesi olarak görmeyeceğiz de neyi göreceğiz? Biz bunlara hoş geldiniz mi diyeceğiniz?

Bay Kemal'in keyfi yerinde. Niye? Oradan atılsa bombalar falan benim için diyor YPG bize saldıracak mı? Gözü var ama görmüyor dili var ama söylemiyor. Ve bütün bunlarla beraber şu anda biz o terör koridorunu kapatmamış olsaydık, Afrin'den ve Cerablus'tan biz harekat gerçekleştirmemiş olsaydık bizim güneyimiz teröristler tarafından işgal edilmiş olacaktı.

Meydanlarda dev erkanlara bunların bazılarını getiriyorum. Bir kadın var biz sırtımızı YPG'ye PYD'ye dayadık diyor.

Ben de burada biz de sırtımızı millete ve Allah'a dayadık diyorum. Bir diğeri savaş çağrısı yapıyor. 1 Temmuz geldi geçti. Savaş kapıdaysa hadi gelin. Topunuz gelin. Biz sizin inlerinize gireceğiz dedik, girdik. FETÖ'ye de aynı şeyi dedik. Nereye kaçarsanız kaçın. Yol geçen hanı değil bu memleket.

Öbürü Kandil'den mesaj veriyor. Oylar şuraya diyor. Bir de bizim onlarla bir işimiz yok. Temeli olmayan bir milletvekilleri kalkıp Kürdistan'da oylar HDP'ye diyor. Türkiye'de böyle bir bölge var mı?

Bu manifesto denilen, adam gündemimize nasıl oturdu? Bu dangalağın afedersiniz böyle bir manifesto yazması mümkün değil. Bunun arkasında çok ciddi bir kurul var. Batının neden sesi çıkmıyor? Bunu bulmuşlar ve hazırlayıp vermişler. Benim ülkemin adı geçiyor, şahsımla ilgili benim de adım geçiyor. Ayasofya sanki emanetmiş de geri alacaklar!

İsmini vermeyeceğim Sultanahmet'te bir cuma namazındaydık. Bir hocamız cumadan sonra yanımıza gelen bir genç o zaman başbakanım, tokatlaştıktan sonra başbakanım dedi ne olur Ayasofya'yı açalım. Hocamız da yanımızda duruyor. Burayı bir dolduralım dedi orayı da düşünürüz. Türkiye, Büyük Çamlıca camini yaptı. 30 bin kişiyi alıyor şu anda.

İslam dünyasının yükünü çekiyoruz. Nerede ne oluyor ne olabilir bunun hepsini düşünmemiz gerekiyor.

AP'YE SERT TEPKİ: BİZİ BAĞLAYICI DURUM YOK

Bir defa her şeyden önce şunu görmemiz lazım. Belli bir merkez derken zaten çok net kendini ortaya koyuyor. İsrail malum siyonizmin beşiği ve bu siyonizmin beşiği İsrail'de şu anda seçim var. Konsantinopol ifadesi durup dururken söylenecek bir şey değil. AP'nin aldığı kararların bizi bağlayacağı hiçbir durum yok. Onlar kendileri çalıp kendilerini oynuyorlar. Bizimle müzakereleri durdursalar. Yapmazlar, yapamazlar. Çünkü Türkiye'ye bunların da ihtiyacı var. Yine bu alanda da birçok bildiğimiz şey var. Zamanında kullanırsak değeri var.

Dışişleri Bakanımız oradaki toplantıda gerekli açıklamaları yaptığı gibi orada hepsine cevabını verdi. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Şunu unutmayacağız biz Müslümanız, bunlar ise islam düşmanı. İslam dünyasına bakın ses çıkıyor mu, çıkmıyor! Bunlar petrolün şımarık çocukları. Biz şu anda teknolojimizle, sanayimizle ne yapıyorsak onlarla ayaktayız.

YORUMLAR
  Yılın en kötü adayları açıklandı (38. Altın Ahududu Ödülleri)
Yılın en kötü adayları açıklandı (38. Altın Ahududu Ödülleri)