A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Burada başarısız olunca aynı tuzağı ABD'de kurdular" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında iç ve dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında dün yeniden TBMM Başkanı seçilen İsmail Kahraman'ı tebrik etti. ''Kasım 2019 seçimlerine kadar TBMM'nin önünde çok yoğun bir gündem var'' diyen Erdoğan, ''Meclisimizin Sayın İsmail Kahraman'ın başkanlığında verimli ve huzurlu bir yasama dönemi geçireceğine inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dün yapılan seçimde önümüzdeki dönem için yeniden TBMM Başkanlığı'na getirilen Sayın İsmail Kahraman'ı tebrik ediyorum. Kasım 2019 seçimlerine kadar TBMM'nin önünde çok yoğun bir gündem vardır. Meclisimizin Sayın İsmail Kahraman'ın başkanlığında verimli ve huzurlu bir yasama dönemi geçireceğine inanıyorum.

Kimse bizi milletvekili olmak belediye başkanı olmak için zorlamadı. Biz ülkemize davamıza hizmet için bu görevlere kendimiz talip olduk. Şunu unutymayın birileri içimizden veya dışımızdan ellerini ovuşturarak acaba şu anda AK Parti iktidarı nasıl olur da zayıf düşer bunların beklentisi içerisinde de olabilir. Kim hangi beklenti içerisinde olursa olsun bizler üzerimize düşen görevin bilinci içerisinde hedeflerimize çok daha üst seviyede ulaşmış olacağız. Bizim için her seçim sadece bir güven tazeleme değil yeni bir yol açma vites yükseltmedir. 17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular.

ANA MUHALEFETE TEPKİ

NATO'da yaşanan şahsım ve Atatürk'le ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık aradan 3 gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı bu hadiseyi de 15 Temmuz gibi tezgah diye yaftalamaya başladıları. Meşhur sözdür 'Ağaca balta vurmuşlar sapı bendendir' demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde ya teşvik edici ya da kullanılan olarak ülkemizde bağlantılı kişileri görmekten üzüntü duyuyoruz. Şimdilik kızıl elmamız ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın 10 ekonomisi haline gelmektir.

RUSYA SOÇİ'DEKİ TOPLANTI

Yarınki toplantıda çok önemli görüşmeler yapacağız. Rusya ile kurduğumuz yakın ilişkiden elde ettiğimiz neticeler oldukça önemli. Merkezi Irak yönetimi ile de uzun zamandır olmadığı kadar müspet bir noktaya gelmiş durumundayız. Fransa ile de yakın diyalog içerisindeyiz. Almanya Hollanda Belçika gibi ülkeler maalesef bir süredir ırkçılığın pençesine düşmüş durumdalar. Buna rağmen hepsiyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

ABD'YE TEPKİ: SİZ BU SİLAHLANMAYI HANGİ ÜLKEYE KARŞI NİÇİN YAPIYORSUNUZ?

DEAŞ'ın ortaya çıkış ve kayboluş süreci soru işaretleri ile dolu. Yıllardır adeta yenilmez bir canavar gibi takdim edilen DEAŞ'ın, sahada sergilenen tüm kirli ayak oyunlarına rağmen aslında ne kadar kof bir yapı olduğunu dünyaya gösteren Türkiye olmuştur. Silah yüklü TIR'lar niçin Kuzey Suriye'ye geliyor. Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye karşı niçin yapıyorsunuz? Kimse Türkiye'nin eli kolu bağlı oturmasını bekleyemez. Artık DEAŞ Suriye Irak'tan neredeyse kazınmıştır. Pek çok yerde bir terör örgütü gitmiş yerine başka terör örgütü gelmiştir. Esed rejimi hala yerli yerinde durmaktadır. Suriyeli muhalifler neredeyse terörist durumuna düşürülmüştür.

''MESELE TERÖR DEĞİLDİR, DEMOKRASİNİN GETİRİLMESİ DEĞİLDİR''

Mesele terör değildir, demokrasinin getirilmesi değildir. Körfez'deki ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin hiçbiri Irak ve Suriye'deki olaylardan bağımsız değildir. Hepsi de aynı oyunun birer parçasıdır. Gerçek, bölgemizin terör örgütleri bahanesiyle yeni bir dizayna tabii tutulmasıdır. Biz ne kendimizin ne de komşularımızın böyle bir muameleye tabii tutulmasına izin vermeyeceğiz.

''ONLAR SALDIRDIKÇA BİZ SAFLARIMIZI DAHA DA SIKLAŞTIRDIK''

Onlar saldırdıkça biz saflarımızı daha da sıklaştırdık. Bizim göz yummadan zafere koşan bir milletimiz var. Böyle bir milletin evladı olmaktan böyle bir millete hizmet vermekten şeref duyuyoruz gurur duyuyoruz.

''HER ŞEYİ DENEDİLER AMA TÜRKİYE'Yİ TESLİM ALAMADILAR''

Her şeyi denediler ama Türkiye'yi teslim alamadılar. Şimdi işi ülkemizi uluslararası alanda itibarsızlaştırmaya ve böylece kendi istedikleri yöne itmeye çalışıyorlar. Ülkemize yönelik saldırılar aptalın değil ancak alçakların işi olabilecek mahiyettedir. Biz bu mesajların anlamının farkındayız. Daha önce yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmeyen işlerin konu biz olduğunda bir anda krize dönüşmesinin sebebini biliyoruz.

''TÜRKİYE ÖYLE SİZİN OYUNCAK GİBİ OYNADIĞINIZ ÜLKELERDEN BİRİ DEĞİL''

Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir. Bizim dostluğumuz ne kadar hasbi ise husumetimiz de o kadar şedittir bu da böyle bilinmeli. Güç zehirlemesiyle hareket edenlerin sonu mutlaka hüsran olacaktır. Kullandıkları malzemeler giderek azalıyor. Bu uğurda Feto PKK gibi 40 yıllık emeklerinin ürünü örgütleri dahi harcamayı göze aldılar ama yine de neticeye ulaşamadılar. AB kendince her fırsatta bize parmak sallıyor. En son fonlarda kesintiye gitmişler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri temizleyin kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun. Yeter ki biz bir olalım iri olalım diri olalım kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım.''

YORUMLAR
  Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?
Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?