A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı sonrası eleştirel söylemlerde bulunan TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ı hedef aldı.

Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri iftarında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, TÜSİAD’ı eleştirdi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın yaptığı açıklamalara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan bu şekilde açıklamak istemezdim Buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, Türkiye'yi karalamak için istatistik kimliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim. Beyefendi 17 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri neydi şimdi ne oldu? Sen o gün neredeydin, bugün ekonomik olarak neredesin. O günde buna sadece firman ne kadar büyüdü, arkadaşların ne kadar güçlendi onu masaya yatırmıyoruz. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Türkiye'yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor, ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim” dedi.

Eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “TÜSİAD'ın kasıtlı olarak Türkiye'yi alt sırada gösteren istatistiklerin ilizyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane 10 tane işsiz insan alsan neyini kaybedersin. Bunları dert edinmiyorsunuz, onlara bunu hatırlatıyorum. Biz TÜSİAD'ın politik taraflıktan daha ziyade Türkiye'nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ederdik. Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle biz neleri konuştuk, bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalar bak, unutmayalım bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizi kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır” ifadelerini kullandı.

“420 SÖZDE ÜST DÜZEY TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK”

Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, “Kesintisiz operasyon politikasını başlattığımız günden itibaren teröristlere çok büyük zaiyatlar verdirdik. Sadece son 2,5 yıl içinde 16’sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Bir dönem 2 binlere çıkan sınırlarımız içindeki terörist rakamını, 700’lere kadar düşürdük. Hem örgüte katılanların sayısında hem de terör örgütünün eylem kapasitesinde önemli gerilemeler yaşandı” dedi. 

YORUMLAR
  Rekor Oscar adayı film hakkında çalıntı iddiası!
Rekor Oscar adayı film hakkında çalıntı iddiası!