A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Obama ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangzou kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. İki liderin darbe girişimi sonrası yaptığı bu ilk yüz yüze görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından konuşan Obama, "Mülteciler konusunda hepimiz Türkiye'yi desteklemeliyiz. Başkanlığım sırasında güçlendirdiğimiz güçlü müttefikliğin devamını diliyorum" dedi.

'Model ortaklık devam etmektedir" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonlarla yaptığımız görüşmeden sonra ilk kez yüz yüze bir araya geldik. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Bölgemizdeki terör eylemleriyle darbe girişiminin art arda gelmesi oldukça manidar. İyi terörist, kötü terörist olamaz. Bunlara karşı takınmamız gereken tavır bellidir.

Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Güneyimizde bir terör koridoru oluşmaması için Türkiye koalisyon güçleriyle birlikte mücadele vermektedir.

FETÖ terör örgütüyle ilgili de çalışmalarımız sürmektedir."

ABD GÖRÜŞMEYİ DUYURDU

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'nin istediği desteği yeteri kadar çabuk vermemesi nedeniyle ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ifade ettiği gibi 'kendisini suçlu hisseden' ABD, daha öncekilerin aksine bu görüşmeyi ilk duyuran taraf oldu.

Görüşme, Türkiye'nin Suriye'de dengeleri değiştiren Fırat Kalkanı Harekâtı operasyonunun devam ederken gerçekleşiyor. Liderlerin toplantı gündeminde ilişkilerdeki gerilimi derinleştiren PYD konusu ve Fetullah Gülen'in iadesi var.

YORUMLAR
  Ünlüler ve anneleri
Ünlüler ve anneleri