A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve enflasyon düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve enflasyon düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve enflasyon düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de AK Parti il teşkilatında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de AK Parti il teşkilatıyla bir araya geldiği toplantıda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bazı yerlerde hedeflerimizin gerisinde kalmışşak bunun faturasını millete değil, kendimize keseceğiz. Bize düşen son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıları süratle çözmektir. AK Parti'li belediyelerde işten çıkartmalar olsa gök kubbeyi üzerimize yıkmaya çalışacak olanlara bakıyoruz, en küçük bir ses seda yok. Bu, iki yüzlülüğü gösteriyor. Diyarbakır'da analar, evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor.

İki yüzlüler ekmeklerinin peşinde işçileri yalnız bırakıyor diye biz de geri duracak değiliz. Taksim'de 12 ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet koparanlar o Gezi'ciler bu kadar orman yakılırken şu anda bunların sesi çıkıyor mu? Çocukları, öğretmenleri dağa kaçıranları tüm gücümüzle anlatmamız lazım. Ekmeklerinden edilen işçilerin mücadelelerine her türlü desteği biz vereceğiz.

Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor, inanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz.

Suriye'de ülkemize kurulan tuzağı kısmen bozduk. Şimdi gündemimizde Fırat'ın doğusu var. Onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız."

AB ülkelerinin destek sözü

Erdoğan, "Oldu oldu, olmadı kapıları açmaktan başka çare yok. Hep biz mi düşüneceğiz, biraz da onlar düşünsün." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
  Dünya 2017'ye merhaba dedi
Dünya 2017'ye merhaba dedi