A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili Başbakan Yıldırım'la aynı fikirde değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili Başbakan Yıldırım'la aynı fikirde değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili Başbakan Yıldırım'la aynı fikirde değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir programda bedelli askerlikle ilgili, "24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız" sözlerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız" dedi. Başbakan Yıldırım, konuyla ilgili olarak seçimden sonraki birinci maddenin bedelli askerlik olacağını söylemişti.

"BEDELLİ KONUSUNDA HASSAS OLMALIYIZ"

Başbakan Yıldırım'ın "Seçimden sonra birinci gündem maddemiz olacak" dediği bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, "Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız" dedi.

YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

24 Haziran'da AK Parti'nin iktidara gelmesi durumunda bedelli askerliğin ilk gündem maddesi olacağını belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bedelli askerlik büyük bir beklenti oluşturdu. Çok büyük beklenti var. 5 milyondan fazla genç beklenti içinde ya bizi askere alın ya yakamızı bırakın diye. Devlet olarak bize düşen bu sorunu bir şekilde çözmektir. Seçim sonrası yeni hükümetin en öncelikle ele alacağı konulardan birisinin bu olacağına tereddüt yok."

YORUMLAR
  Çocuklar duymasın setinin laneti!
Çocuklar duymasın setinin laneti!