A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağdadi'nin 13 yakını elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağdadi'nin 13 yakını elimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağdadi'nin 13 yakını elimizde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan’da Başbakan Viktor Orban ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında "AB'nin son dönemde ülkemize karşı tutumu yapıcı olmaktan uzaktır. Birkaç üye ülkenin ikili meselesi, Türkiye-AB ilişkilerini rehin almamalı." ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin tam üyeliğinin Avrupa Birliğine katacağı değerin layıkıyla kavranması gerektiğini söyledi.

"Ülkemizde 4 milyon mülteci var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde 4 milyon mülteci var. Bunlardan ciddi sayıda mültecinin özellikle Avrupa'ya göç etmesi mümkün. Güvenli bölge ihdasıyla atmak istediğimiz adım, bizdeki mültecilerin kendi evlerine kendi topraklarına dönmesini sağlamaya yöneliktir." dedi.

"Şu anda cezaevlerimizde 1150'yi aşkın DEAŞ'lı var"

"Bağdadi'nin ablasını, eşi ile yakaladık, şu anda bizde. En son 13 tane en yakın çevresini da yakaladık, onlar da şu anda elimizde." diyen Erdoğan, "DEAŞ'a karşı şu anda dünyada Türkiye'den çok daha güçlü tavır koyan ikinci bir ülke yoktur." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, "İlk etapta sadece El Bab'da 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirerek derdest ettik. Şu anda cezaevlerimizde 1150'yi aşkın DEAŞ'lı var." ifadelerini kullandı.

"Terörün ve teröristin iyisi, 'benimki seninki' anlayışı olmaz"

"Maalesef bazı stratejik ortakların terör örgütü liderleriyle ne yazık ki görüşmeleri, dayanışmaları var. Bunlar bizi üzüyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün ve teröristin iyisi, 'benimki seninki' anlayışı olmaz. Eğer bu mücadeleyi vereceksek kararlı vereceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, terörle mücadele ile ilgili, "151 ülkeden, 76 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Bunların içinde DEAŞ var, diğer teröristler var." dedi.

"Misafirlerimize ev sahipliğine devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Destek gelse de gelmese de misafirlerimize (Suriyeli) ev sahipliğine devam edeceğiz. Baktık bu iş olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız." ifadelerini kullandı.

ABD ziyareti konusu

ABD ziyareti ile ilgili de Erdoğan, şunları kaydetti:

"İkili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel sorunları ele alacağız. Görüşmede S-400, Patriot ve F-35 konuları yer alacak."

YORUMLAR
  Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı
Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı