A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'tan sonra farklı adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'tan sonra farklı adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'tan sonra farklı adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da 50 Müslümanın öldürüldüğü katliama tepki gösterip "Hedefte Türkiye var ama biz bu oyunlara gelmeyiz. 31 Mart'tan sonra farklı adımlar atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "Büyük Samsunlular Buluşması"na katıldı.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısına değinen Erdoğan, "Bir Türkiye var, ikinci bir Türkiye yok. Bakın Yeni Zelanda'da 49 kişi, 49 Müslüman öldürülüyor, hedefte neresi var? Türkiye var, bir de bu kardeşiniz var. Utanmadan sıkılmadan ahlaksız ne diyor? Türkiye'yi Kostantinapol yapacaklarmış. Sen daha çok bu noktada okursun. Bu Türkiye eski Türkiye değil. Artık farklı bir Türkiye var ama dert başka. İsrail, Netanyahu'nun oğlu, o da aynı şeyi söylüyor. O da Kostantinapol, diyor. O da aynısını söylüyor. Biz İstanbul'umuzu asla bunlara kaptırmayız. Neymiş, Ayasofya'da minareleri kaldıracaklarmış. Bunların hepsi tahrik ama biz bu oyunlara da gelecek kadar ferasetimizi kaybetmedik. Bizim onlara vereceğimiz ders çok daha ağır olacak. Sabırla... Şu 31 Mart'ı bir geçelim. 31 Mart'tan sonra farklı adımları atacağız. Onun için 31 Mart önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

31 Mart'ın aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'na da bir cevap olacağına dikkati çeken Erdoğan, "Karar alıyorlar, Avrupa Parlamentosu hangi kararı alırsa alsın bunun bir kıymeti harbiyesi yok ki hiçbir bağlayıcılığı yok ki. Avrupa Parlamentosu şöyle bir karar almış, neymiş; Avrupa Birliği ile ilgili müzakereler durdurulsun. Durdursanız ne yazar, durdurmasanız ne yazar. Ah, keşke öyle bir karar alsalar, o kararı bir verseler ama vermezler, veremezler." değerlendirmesinde bulundu.

"Bize bu ifadeleri kullananlar birer kabile devletidir"

Tarihi bilmek ne kadar önemliyse tarih bilincine ve tarih şuuruna sahip olmanın da önemli olduğunu anlatan Erdoğan, tarihe şaşı bakılamayacağını, seçici bir anlayışla yaklaşılamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hele hele tarih ideolojinin at gözlüğünden kesinlikle okunmaz. Çarpıtılan tarih asla tarih değildir. İşine geldiğini kabul eden, işine gelmeyen ne varsa hepsini de görmezden gelen bir bakış açısının millete vereceği hiçbir şey yoktur. Maalesef Türkiye uzun yıllar böyle bir tarih okumasının mağduru olmuştur. Bunun bedelini ağır ödedi. Kendini 'aydın' diye tanımlayan küçük bir kesim, kendi kalıplarına, kendi sığ görüşlerine uymayan her hadiseyi yok saymıştır. Bunlar ısrarla, inatla bu milletin tarihi 1923'den başlatmak gibi bir yanlışın içine düşmüşlerdir. Bizim tarihimiz 1923'de mi başlıyor? Oysa biz kurduğu devletlerin geçmişi 2 bin 200 yılı aşan büyük bir milletiz. Biz Selçuklu'yu yok mu farz edeceğiz, Osmanlı'yı yok mu farz edeceğiz? Cumhuriyet ondan sonra geliyor. Onların temel taşında bunlar var, bizi biz yapan değerler var. Biz sadece bu topraklardaki varlığı 10 asrı bulan köklü bir milletiz. Biz Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Mohaç'tan Plevne'ye kadar, tarihi zaferlerle dolu şanlı bir milletiz. Bize bu ifadeleri kullananlar, birer kabile devletidir. Bizim farkımız var."  

YORUMLAR
  Türk televizyonlarının en uzun süren ilk 10 dizisi
Türk televizyonlarının en uzun süren ilk 10 dizisi