A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören alanını, binlerce vatandaş ay-yıldızlı bayraklarla doldurdu. Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camisi İmamı İshak Danış, Kur'an-ı Kerim okudu.

Programda 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okunarak şehit yoklama yapıldı. Vatandaşlar yoklama alındığı sırada cep telefonlarının ışığını açarak görsel bir şölen oluşturdu. Etkinlik alanı havadan görüntülenirken isimleri söylenen şehitlerin fotoğrafları barkovizyona yansıtıldı. Duygusal anların yaşandığı yoklama sırasında vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma töreninde konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. 251 vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü yaşarken, diğer yandan eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz.

Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur.

FETO'nun ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem eli değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet vücudunu siper etti, yılmadı, usanmadı.

Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum.

Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir

15 Temmuz demokrasi mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir. 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır.

Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak, ordumuzu bulacak, polisimizi bulacak, güvenlik korucularımızı bulacak. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Nereye giderlerse gitsinler onlar karşılarında bizi bulacak.

Yeni yönetim sistemiyle, Türkiye'nin tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. İnşallah ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık.

15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır. Ülkemizden kaçan darbecilerin sığındıkları ülkeleri ve onlara kucak açan ülkeleri de hiçbir zaman unutmayacağız. Son FETÖ'cü hain hesap verenbe kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. Bu çevrede, tanklara alkış tutanları, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy'de, havalimanında tankların arasından çıkıp Bakırköy Belediyesine sığınanları asla unutmuyoruz ve unutmayacağız.

Şehit edileceğini bildiği halde darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri, 16 yaşında babasıyla beraber şehadete yürüyen Abdullah Tayyip Olçokları, Gölbaşı'nda bombaların hedefi olan 52 yiğit özel harekat polisimizi asla unutmayacağız.

Evelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça, Türkiye'yi yolunan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi; Bu millet asil bir millettir, bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir, bu millet hürriyetine, canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye'de demokrasinin de bağımsızlığımızın da en büyük garantisi ferdi ve hizmetkarı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir.

YORUMLAR
  Londra saldırı anı görüntüleri
Londra saldırı anı görüntüleri