A24.com.tr » dizi haber » Çukur dizisindeki mantıksızlık reyting yağdırıyor!

Çukur dizisindeki mantıksızlık reyting yağdırıyor!

Çukur dizisindeki mantıksızlık reyting yağdırıyor!

Show TV'de yayınlanan ve egzantirik bölümleriyle izleyenleri ekrana kilitleyen Çukur dizisinin ikinci sezonundaki antinkuntin olaylar reyting tablosunda tavan yapmasına neden oluyor.

 Çukur dizisinin akılları zorlayan senaryosu bu sezon eleştirileri beraberinde getirse de bunun bir dizi olduğunu düşünürsek reyting tablosu da bize gerçekleri anlatıyor.

Çukur dizisinin 2. sezonu müthiş başladı ve öyle de devam ediyor. Dizinin reytingleri geçen yılın iyi diye anılan bölümlerine ulaştı. Yani 1. bölümün sonlarında yaşanan reyting düşüşü, 2. sezonda toparlandı ve dizi çok iyi gidiyor.

Necip Memili, Berkay Ateş ve Erkan Avcı’nın yeni sezonda diziye katılmalarının da hikayede farklılığın da reytinglere yansıması çok olumlu…

Ancak dizinin konusuna yönelik eleştiriler de var. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu eleştirileri köşesine taşıdı ve Çukur’un yeni kötülerini damdan düşer gibi hikayeye katılmasının garipliğini ortaya koydu:

ÇUKUR’UN YENİ KÖTÜLERİ ÇOK EĞRETİ

Damlarda zıplayan, fişeklerle haberleşen gençlerin mafyatik âlemini allayıp pullayarak Baba’ filmi özentisi bir hikâyeye yerli dille öykünen ‘Çukur’, Koçovalıların emniyetle dost kabadayı dünyasını saçmıştı ortalığa. Konusuna kan sağlamanın formülünü de, terk edilmiş evlat olmanın psikopatlığını yaşayan Vartolu’nun intikam ateşini yakarak bulmuştu. Gel gör ki her ateş gibi buna da takviye malzeme koyup harlamak lazımdı ki sönmesin.

İşte sezon finalinde ‘Kimler sağ kalacak’ sorusunu yaratan türden kıyım yapıp Karakuzuları ve yeni ‘Çukur’ işaretini doğuran dizi, ikinci sezonunu da Çeto ve Mahsun’un kötülükleriyle başlattı.

Fakat işin doğrusu, damlarda hoplayıp zıplamak yerine fiyakalı biçimde ortalıkta boy gösteren adamlarla, elleri sopalı çocuklarla mahalleyi sahiplenip muslukların başını tutan Karakuzuların geliştirdiği kötülük çok eğreti olmuştu.

Daha net ifadeyle bunların damdan düşer gibi bir anda ortaya çıkması da, bu oluşumun herkesi tarumar edecek güce ulaşana dek Koçovalıların gözünden kaçmış olması da hayli mantıksızdı. Buna karşın Vartolu-Yamaç-Cumali üçlüsünün cephe aldığı Çeto-Mahsun liderliğindeki kötülük kaynağının ‘Çukur’un yeni sezonundaki yegâne motivasyonu olduğu da bir gerçek.

YORUMLAR
  Bir dizi aşkı daha gerçek oldu...
Bir dizi aşkı daha gerçek oldu...