A24.com.tr » gündem » Cübbeli Ahmet, Diyanet'in faiz fetvasını topa tuttu

Cübbeli Ahmet, Diyanet'in faiz fetvasını topa tuttu

Cübbeli Ahmet, Diyanet'in faiz fetvasını topa tuttu

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet'in kamu bankalarıyla ilgili verdiği faiz fetvasını sert sözlerle eleştirdi.

Habertürk ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet'in faiz açıklamasını topa tuttu.

Diaynet'in faiz fetvasını eleştiren Cübbeli Ahmet, "Diyanet'in şöyle bir sorunu var. Hatipleri yok, güzel konuşmasını beceren adamları yok, meramını anlatamıyor. Bir yahudi kanalı Türkiye'deki acayip fıkıhçı oldu. Takvanın zirvesine çıktı. Şüpheli işler yapmayın diyor. Burada bizim hocalar da karıştı. İsmail Ağa bir fetva verdi. Diyanet anlatamıyor. Fetva paralel ama illiyetleri farklı. Faiz ve kredi lafını kullanmanın anlamı yok. Vadeli bir satış bu. Daha önceki icraatlarına fetva vermedik. TEFE, TÜFE uygulanıyor fiyat değişiyordu. Şu andaki ölçüleri Diyanet anlatmaya kalkarken daha da beter ediyor. Enflasyon miktarına kadar faiz alınır diyor. Anlatma özürleri var." vurgusunu yaptı.

Cübbeli Ahmet, "Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez. Enflasyon oynayan bir şey. AK Parti benden evvel 60'dı diyor, şimdi tek haneli. İslamiyet akitte, satışta, alışta fiyat sabit ister. Burada İsmail Ağa ne yapmış? Gitmiş Ziraat'in, TOKİ'nin başkan yardımcılarını aramış. Diyanet bunu niye yapmıyor? Biz burada sorduk cevaplar budur demesi lazım gelmez mi? Ziraat Bankası'nda kredi bulunmuyor. Şimdi komisyon caizdir. Koyun etine domuz eti demekle haram olmaz, domuz etine koyun eti demekle helal olmaz." dedi

Cübbeli Ahmet açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"TOKİ sana 200'e veriyor 20 sene sonra 250 alıyor. Burada rakam sabit. Bu telefonu 100 liraya satıyorum. Peşin verirsen 100 lira. 10 tane seçenek sunuyorum. 10 farklı fiyat söyleyebilirim. Akit bağlanırken seç diyorum. Peşin alamıyor, iki senelik fiyatı tercih ediyor. Ben de diyorum ki, eğer iki sene sonra ödeyeceksen fiyatı 300 lira. Akit tektir, söz tekdir, vadeli satıştır. Rakam oynamaz."

YORUMLAR
  Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!
Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!