A24.com.tr » yaşam » Çorum'daki hayalet söylentisi çığrından çıktı

Çorum'daki hayalet söylentisi çığrından çıktı

Çorum'daki hayalet söylentisi çığrından çıktı

Çorum'da Fatma Ç. isimli vatandaşa ait bir mezarın başına gelerek ağlayan genç kız kentte işleri çığrından çıkardı. Hayalet söylentisinin kent geneline yayılması üzerine polis inceleme başlattı.

Çorum'daki 'mezarlık hayaleti' kenti alarma geçirdi. 1982 yılında vefat eden Fatma Ç. isimli kadının mezarı başına gelerek ağlayan genç bir kız hayalet söylentilerine neden oldu.

Polis ekipleri mezarlıkla nöbet tutarken vatandaşlar da gün boyu mezarlık başında nöbet tutuyor.

Merak artınca polis arama başlattı

Çepni Mahallesi’ndeki Ulu Mezarlık görevlileri, 26 Nisan gecesi bir genç kadının mezarlığa gelerek Fatma Ç.’ye ait mezarın başında konuşup ağladığını fark etti. Görevliler, 27, 28 ve 29 Nisan geceleri de genç kadını aynı mezarın başında ağlarken gördü.

Fatma Ç.’nin mezarının üzerine, “Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak” yazılı not bırakan görevliler, polise de haber verdi. Asayiş ve Yunus ekiplerinden oluşan çok sayıda polis, 30 Nisan gecesi mezarlığa yönlendirildi. Polis, mezarlık önüne gelen meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Mezarlık çevresinde ve içerisinde yapılan aramalardan herhangi bir sonuç alınamadı.

Önceki gece siyah kıyafetli, kırmızı ayakkabılı, 17-18 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadın, yine aynı mezarın başına gitti. Polisin yakalamaya çalıştığı genç kadın, karanlıktan faydalanarak mezarların arasına doğru kaçıp gözden kayboldu.

Mezara deniz kabuğu bırakmış
Polis, kızın Fatma Ç.’nin mezarının üstüne deniz kabuğu koyduğunu tespit etti. Polis mezarlığı aradı, ancak sonuç alınamadı.

Tüm kent, medyada da yer bulan gizemli olayı konuşmaya başladı. Genç kadının kimliği merak konusu olurken, kent merkezinin yanısıra ilçelerden de vatandaşlar mezarlığa gitmeye başladı. Genç kadın hakkında çok sayıda öykü anlatılırken, hayalet ya da mezardan çıkan bir hortlak olacağı yönünde söylentiler de yayıldı.

Çorum belediyesi, genç kadının kimliğinin tespit edilmesi ve bulunması için Fatma Ç.’nin mezarını görüntüleyecek şekilde bir ağaca güvenlik kamerası kondu.

Polis ekipleri, meraklıların artması üzerine iki gecedir mezarlıkta önlem alıyor. Mezarlık çevresini yaya ve araç trafiğine kapatırken, tüm giriş çıkışlara ekipler yerleştirildi.

Meraklılar polisi atlatıp girmeye çalıştı
Mezarlığa girmek isteyen kalabalık, polislere zor anlar yaşattı. Polis, vatandaşların evlerine gitmeleri için sık sık anons yaptı.

Polis engelini aşamayan bir grup genç, mezarlığın arkasına gidip buldukları merdivenle girmeye çalıştı. Polisin gençleri fark edip müdahale edince kısa süreli arbede çıktı.Tüm uyarılara rağmen demir korkulukların üstünden atlayan bazı vatandaşların “Kızı bulduk” diye bağırması üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Polis ekipleri mezarlık içerisinde gezinen kişileri dışarıya çıkarmak için çaba sarf ederken, bazı kişiler mezarlıkta gizemli kadını aramayı sürdürdü.

Mezar kazıcı: Yazık, adımız çıktı
Ulu Mezarlık’ta mezar kazarak geçimini sağlayan Ömer Şen şunları söyledi: “15 yıldır ben Ulu Mezarlıkta mezar kazıyorum. Yatsı namazından sonra da mezar kazdığım oldu. Sabah namazına yakın mezar kazdığım da oldu. Defnedilen hiçbir insanın mezardan çıkıp dolaştığını görmedim. Ben yıllardır mezar kazıyorum, defnedilen insan mezardan çıkar mı? Yazık bu ilimize, adımız çıktı.”

Meraklı: Sesi yankı yapıyormuş
Mezarlığa gelen meraklı vatandaşlardan Umut Yoldaş ise “Olayı duyup buraya geldim. Burada bir kız varmış, bir mezarın başında sürekli ağlıyormuş, hatta sesi yankı yaptığı için çevre sakinleri hem korkup, hem de uyuyamıyorlarmış” dedi.Mezara bırakılan not: Selamın aleyküm


Bir gurup öğrenci dün gece bahse konu mezarın başına giderek mektup bıraktı. Anadolu lisesi öğrencileri mektupta “Selamün aleyküm, Biz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak 11 kişi okuldan kaçarak buraya geldik. Eğer bir derdin varsa konuşarak çözebiliriz. Güvenlik görevlisinden de yardım isteyebilirsin, Tüm Türkiye seni konuşuyor, artık ortaya çık” diye not bıraktı. 

YORUMLAR
  Türkiye'den Süper Ay manzaraları
Türkiye'den Süper Ay manzaraları