A24.com.tr » yaşam » Çorum'da 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Çorum merkez sungurlu (perşembe) okullar tatil mi | Çorum Valiliği açıklama

Çorum'da 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Çorum merkez sungurlu (perşembe) okullar tatil mi | Çorum Valiliği açıklama

Çorum'da 10 ocak 2019 okullar tatil mi | Çorum merkez sungurlu (perşembe) okullar tatil mi | Çorum Valiliği açıklama

Çorum'da yarın okullar tatil mi? 10 Ocak 2019 perşembe günü okul tatil mi? Çorum Valiliği resmi açıklama yaptı mı? İşte yanıtı...

Türkiye'nin pek çok bölgesi soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İç Anadolu'nun tamamı ve Karadeniz Bölgesi de kar yağışına teslim oldu. Kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü illerden biri de Çorum oldu.

Çorum'da etkili olan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Soğuğun yanı sıra karla kaplı yollar da sürücüleri zorluyor. Kar yağışı nedeniyle binlerce öğrencide tatil beklentisi oluştu. Peki okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi? İşte ayrıntılar...

ÇORUM'DA OKULLAR YARIN TATİL Mİ? (10 OCAK 2019 perşembe)

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Sungurlu'da temel ve orta öğretim okullarında yarın tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz. Kitap okuma bilgilerini ve fotoğraflarını sosyal medyadan bana gönderenlere kitap hediye edeceğim" dedi.

ÇORUM VALİLİĞİ RESMİ HESABI İÇİN TIKLAYINIZ

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu,nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR
  Acun ile evlenecek olan Şeyma Subaşı sonunda gelinliği giydi... Yılın düğününden detaylar...
Acun ile evlenecek olan Şeyma Subaşı sonunda gelinliği giydi... Yılın düğününden detaylar...